• DOLAR 32.368
  • EURO 34.997
  • ALTIN 2325.305
  • ...
Çocuklar kadar aileleri de sevindiren yaz Kur'an kursları başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Yaklaşık iki ay sürecek olan Kur'an kurslarında çocuklara Kur'a- Kerim başta olmak üzere akaid, siyer, ahlak gibi temel dini bilgiler öğretilecek.

Elif-Ba cüzlerini alarak sabah erkenden caminin yolunu tutan çocuklar Kur'an-ı Kerim öğrenecek olmanın verdiği mutluluğu yaşadı.

 

"Camilerimizde cıvıl cıvıl çocuk seslerini çok özledik"

Çocuklarla yüz yüze eğitim yapmayı özlediklerini belirten Hacı Mehmet İnan Camii İmamı Mehmet Çelik, "Bu iki dönemdir yaz Kur'an kurslarında öğrencilerimizle buluşamadık. Bundan dolayı içimizde bir hasret kaldı. Bunun yanında çocuklarımız okullardan da mahrum kaldılar. İnşallah bu yaz kursu ile birlikte okulların açılmasını da temenni ediyoruz. Gerçekten çocuklarımıza hasret kaldık camilerimizde cıvıl cıvıl çocuk seslerini çok özledik. Bu yaz inşallah çocuklarımızla bu özlemimizi gidereceğiz. Evvela Elif-Ba cüzünden başlayarak Kur'an-ı öğretmek önceliğimiz. İkinci olarak itikat yani inanç esaslarını, imanın şartlarını ve İslam'ın şartlarını bu çocuklarımıza öğretmektir. Üçüncü olarak ibadet ile alakalı yani namaz, oruç, zekât, hac ve kurban ve benzeri şeyleri de çocuklarımıza öğreteceğiz. Efendimizin hayatını yani Siyer-i Nebi ve güzel ahlak nedir, kötü ahlak nedir inşallah bunları da çocuklarımıza öğretmeye gayret göstereceğiz. Rabbim inşallah muvaffak etsin." dedi.

Torununu kurslara kayıt için getiren Mustafa Babacan ise, "Kur'an kurslarının aşılması bizler için çok güzel bir gün oldu. Allah böyle günleri daima nasip etsin. Bütün dostlarımızın ve komşularımızın çocuklarını camilere getirmesini tavsiye ediyorum. Kıvanç duyulacak bir durum bu çocuklar Allah'ı, Peygamberi, dinlerini öğrenecek bundan daha güzel bir şey olamaz. Salgının bitmesi ve bu günün gelmesini bekledik." ifadelerini kullandı.

Üç torununu camiye getiren Ali Toprak, "yaklaşık bir buçuk yıldır kurslardan uzak olan çocuklarımız kurslardan uzaktır. Şimdi Kur'an-ı Kerim öğrenecek, Allah'ı ve Peygamberi tanıyacak dinlerini öğrenecekler. Torunlarımızın bu şekilde dinlerini öğrenecek olması bizleri çok sevindiriyor."  şeklinde konuştu. (İLKHA)

 

 

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir