• DOLAR 32.525
  • EURO 35.041
  • ALTIN 2437.831
  • ...
Çamura saplanan araçlarını eşeklerle çekiyorlar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİNGÖL - Karlıova`ya 20 kilometre uzaklıktaki Kilisek köyü ve Hasanova köyü yolları çamurdan geçilmiyor. Kar erimeleri ve yağmur nedeniyle çamur deryasına dönen yolda kalan araçlar eşekler tarafından çekiliyor. 1980`de yapılan yolun kendi kaderine terk edildiği ve herhangi bir onarımın yapılmadığı öne sürüldü.
 
Köylerinin yolunun kapalı olması nedeniyle çok sıkıntı yaşadıklarını dile getiren köylüler, yetkililerin kendilerine sahip çıkmasını istediler.
1990`lı yıllardaki çatışmalardan dolayı köylerini terk etmek zorunda kalan köylüler, Köye Dönüş Yasası ile birlikte köylerine geri döndüler. Ancak köy yollarının çamura gömülü olması, köprülerinin derme çatma olması ve köylerinde okul ve cami gibi yapıların olmaması köylülerin sıkıntılarını artırıyor.
 
Yaşadıkları sıkıntıları İLKHA`ya anlatan köy sakinlerinden Mustafa Temiz, 1980 yılından beri köy yollarının çamurlu olduğunu belirtti. Yetkililerin, sıkıntılarını gidermelerini isteyen Temiz, "Devlet yetkilileri bu duruma el atsınlar, çocuğum hasta ama hastaneye götüremiyorum hayvanlarımın samanı bitmiş getiremiyorum. Çünkü yollar çamurlu hiçbir araç gelemiyor. Geçenlerde iş makinesi bile bu yolda çamura saplandı." dedi.
 
Köy sakinlerinden Ali Temiz ise "Araçlar buraya gelmediği için bütün işlerimizi eski zamanlardaki gibi at ve eşeklerle görüyoruz ve ilçeye gittiğimizde de yakın köylere kadar atlarla gidiyoruz." İfadelerini kullandı.
 
Başbakana seslendiğini ifade eden Cemil Temiz ise şöyle konuştu: "Sayın başbakanım bizim halimiz 1980`de böyleydi, şimdi 2013 yine halimiz böyle ve bu gidişle 2023`tede halimiz yine böyle kalacak. Bir kamyon çakıl bu köy yoluna döküldü ve ekipler malzeme yok deyip geri gittiler oysaki bizim köyde malzeme çok ve daha öncede bunun tespiti yapılmıştı." İfadelerini kullandı.
 
"Kilisek köyü unutuldu mu?" diye soran Kilisekliler, köylerinde okul ve caminin olmadığını meraların ise Tarım Bakanlığı tarafından başka kişilere kiralandığını ifade ederek "sesimize kulak verin!" dediler.
(Bülent Temiz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir