• DOLAR 32.51
  • EURO 34.779
  • ALTIN 2497.742
  • ...
Kartal ile tilkinin tavşan için savaşı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Washington’daki San Juan Adası’nda bir kızıl tilkinin avladığı tavşanı Amerika'nın simgesi kızıl kartal çaldı. O anlar doğa fotoğrafçısı Kevin Ebi tarafından saniye saniye kaydedildi...

İşte Kevin Ebi'nin objektifi ve dilinden o ilginç anlar...

“Kartallar, yemeklerini elde etmek için çok çaba harcamayı gerçekten hiç sevmezler. Bu yüzden daha kolay fırsatları kovalarlar.

Bir kızıl tilki, bir tavşan yakaladı. Tilki ağzında yakaladığı tavşanı taşırken, bu anı yakalamak için kamerama sarıldım. Ardından arkamdan gelen kartalın sesini duydum.

Hemen arkamı döndüm ve kartalın tilkiye doğru hızla yaklaştığını gördüm. Tavşanı istediğini biliyordum. Kameramı tilkiye odaklayıp o anın gelmesini bekledim.

Şansıma olaylar daha da ilginç bir şekilde gelişti.

Tilkinin tavşanı bırakıp, kartala kolay bir akşam yemeği vereceğini düşünmüştüm. Bunun yerine tilki tavşanı bırakmadı ve kartalla birlikte havalanmaya başladı.

Olay 8 saniye kadar sürdü.

Tilki sonunda kazanamayacağını anlayıp tavşanı bıraktı. 20 feet yükseklikten düşen tilki, sert bir iniş yapmasına rağmen bir yara almadı.

Tilki hiçbir şey olmamış gibi arkadaşlarıyla oyununa devam etti.”

Kevin Ebi, 20 yıldır doğa fotoğrafçılığı yapıyor. Bu seri, “Ben her hayvanın söylenecek bir hikayesi olduğunu düşünüyorum. Sadece güzel bir kareden fazlası olan, hikâye anlatan fotoğrafları seviyorum” diyen Ebi’nin favorileri arasına üst sıralardan girmiş.

Üzülme küçük tilkicik. Kısa çöp, uzun çöpten hakkını alacak elbet.

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir