• DOLAR 32.328
  • EURO 35.096
  • ALTIN 2282.344
  • ...
Batman'da STK'lar tarafından toplanan nakdi yardımlar Filistin'e gönderildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman'da, Düşünce ve İnanç Özgürlüğü Platformu ve İHH'nın başlattığı Filistin'e yardım kampanyası kapsamında toplanan 160 bin TL para yardımının Filistin'in Gazze kentinde evleri yıkılan mağdurlara gönderildi.

Memur-Sen Batman İl Temsilciğinde bir araya gelen sivil toplum kuruluşu temsilcileri ortak bir basın açıklaması düzenledi.

Basın açıklamasını Düşünce ve İnanç Özgürlüğü Platformu Dönem Sözcüsü Şehmus Temiz okudu.

Temiz, "Bugün, Filistinli kardeşlerimize olan borcumuzun bir kısmını ödemek için bir araya geldik. Tüm ümmetin izzeti için kahramanca savaşan kardeşlerimizin şehirleri, harap olmuş durumda. Son saldırıda Gazze'de yıkılan bina sayısı, Gölcük depreminde yıkılan bina sayısına yakın. Gölcük depreminin üstünden 22 yıl geçmesine rağmen, acımız hala tazeyken, Filistinli kardeşlerimiz neredeyse her yıl aynı acıyı yaşamaktalar." ifadelerini kullandı.

Ambargo ve kısıtlamalardan dolayı, inşaat maliyetlerinin oldukça yüksek olduğunu aktaran Temiz, "Ortalama bir evin imarı için gerekli olan meblağ, 250 bin TL. Düşünce ve İnanç Özgürlüğü Platformu olarak İHH öncülüğünde başlattığımız kampanyada, bugüne kadar toplanan para miktarı 160 bin TL. Kardeşlerimizin acil ihtiyaçlarına binaen elimizde bulunan parayı Filistin'e gönderdik. Batmanlı hemşerilerimizin desteğiyle paralar toplandıkça, göndermeye devam edeceğiz. Amacımız en az bir evi imar etmek. Buna mecburuz. İlk kıblemiz olan Mescid-i Aksa'yı savunan kahraman kardeşlerimize borçluyuz ve bu borcu ödemek için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz." şeklinde konuştu. (İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir