• DOLAR 32.371
  • EURO 35.011
  • ALTIN 2325.545
  • ...
Kaskoda Yeni Dönem Başlıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hazine Müsteşarlığı`nın yaptığı düzenleme ile yeniden belirlediği ``Kara Araçları Kasko Sigortası Genel Şartları``, yarın yürürlüğe girecek. Yeni uygulama ile şirketler, vatandaşlara dar kasko, kasko, genişletilmiş kasko ve tam kasko olmak üzere 4 tür sigorta hizmeti sunacak.

Yeni düzenlemeye göre vatandaşlar, ``Kasko`` seçeneği ile aracın yanması, çalınması veya araç parçalarının çalınması, karayolu yada demiryolunda kullanılabilen motorlu, motorsuz araçlarla çarpışması, üçüncü kişilerin kötü niyetle yol açtığı zararlar gibi çeşitli durumlar için teminat alabilecek.

``Dar kasko`` seçeneğiyle ise söz konusu teminat gruplarından yalnızca bir kısmından yararlanılabilecek.

Vatandaşlar, ``Genişletilmiş Kasko`` seçeneğiyle de söz konusu risklerin tamamından korunabileceği gibi ek sözleşmeyle teminat kapsamına dahil edilebilecek diğer risklerden de korunabilecek.

``Tam Kasko`` seçeneğiyle ise sigortalılar, aynı ``Genişletilmiş Kasko``da olduğu gibi risklerin tamamından korunabilecek ve ayrıca, genel şartlarda ek sözleşme ile teminat kapsamına dahil edilebilecek risklerin bir kısmı için değil, tamamı için teminat sahibi olabilecek.

Yapılacak ek sözleşme ile teminatın kapsamını genişletmek mümkün

Yapılacak ek sözleşme ile teminatın kapsamını genişletmek mümkün olurken, vatandaşlar araçlarını sel ve su baskınları, kemirgen ve belirtilen diğer hayvanların vereceği zararlara, deprem, toprak kayması, fırtına, dolu gibi zararlar ile Türkiye dışında meydana gelen zararlara karşı da teminat altına alabilecek. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir