• DOLAR 32.534
  • EURO 34.839
  • ALTIN 2429.489
  • ...
Tarihi Dara köyünde kutlu doğum sevinci - İzle
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MARDİN- Halkın yoğun talebi üzerine Kutlu Doğum etkinliklerini köylere kadar taşıyan Peygamber Sevdalıları Platformu Kutlu Doğum Ayı boyunca her gün çok sayıda köyde mevlit programları düzenliyor.
 
Köy halkının yoğun talebi üzerine Mardin`e bağlı tarihi Dara(daré) köyünde Peygamber sevdalılarınca düzenlenen etkinlikte büyük coşku yaşandı.
 
Misarfirlerine hamis denilen yöresel yemek ikram eden köylüler etkinlik sırasından okunan mevlit ve ilahiler ile adeta mest oldular.
 
İbrahim Bahadur`un okuduğu Kuran`ı Kerim ile başlayan etkinlik okunan mevlid-i şerif ile devam etti.
 
Etkinlikte selamlama konuşmasını yapan Eğitimci İsmail Çevik Hz. Muhammed`e Selat ve selamdan getirdikten sonra, Asrı Saadetten kesitler sunduğu konuşmasında şu ifadeleri kullandı: "Resulullah`ın fakir, kimsesi olmayan bir sahabesi Sevban(ra.)çok mahzundur. Resulullah bu durumu Sevban`a soruyor. Ya Sevban mahzuniyetinin sebebi nedir? Sevban diyor ki `Ya Resulullah ben sana olan aşkımı, sevdamı mescide gelerek dindiriyorum ama düşünüyorum sen Allah`ın resulüsün ben sıradan bir insanım. Yarın senin makamın başka benim yerim başka olacaktır. Ben bundan dolayı mahzunum`. Ve ondan sonra Resulullah `kişi sevdiğiyle beraberdir` diye buyuruyor."
 
"Bizim ahlakımız Kuran ahlakı olmalıdır." diyen Molla Fesih Memiş ise yaptığı konuşmada "Resulullah`ın yürüdüğü o yolda biz harfi harfine yürümeliyiz. Biz o yoldan bir santimetre bir saniye bile ayrılmamalıyız. Eğer biz kendimizi o yoldan uzak tutarsak bizim dünyamız da ahiretimiz de perişan olacaktır" ifadelerini kullandı.
 
Memiş`in konuşmasının ardından Muş İlahi Ekibi Grup Vahdet ve Grup Ensar`ın seslendirdiği ilahiler ile Dara köyü sakinleri coşkulu anlar yaşadı. Resul-i Ekrem`in elçisinin fedakârlığını konu alan skecin ardından Şeyhmus Karaalp`ın yaptığı dua ile program sona erdi.
 
 
 
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir