• DOLAR 32.384
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2326.163
  • ...
İlk kısıtlamasız pazar gününde mesire alanlarında yoğunluk
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Hava sıcaklığının 40 derece olduğu Gaziantep’te Covid-19 salgını tedbirleri kapsamında uygulanan normalleşme sürecinin kısıtlamasız ilk pazar gününde mesire alanları doldu.

Covid-19 ile mücadelede “normalleşme” sürecinin başlamasıyla sokağa çıkma kısıtlamasının aylar sonra uygulanmadığı ilk pazar gününde halk parklarda açık havanın tadını çıkardı.

 

Gaziantepliler, kısıtlamasız ilk pazar gününde yüzlerce çeşit bitki türünü içinde barındıran ve içinde biyolojik gölet de bulunan Dülük Tabiat Parkı’nda yoğunluk oluşturdu.

Kısıtlamanın sona erdiği ilk pazar gününü fırsat bilenler, sabahın erken saatlerinde piknik yapmak için mesire alanlarından olan Dülük Tabiat Parkı’na gitti. Kahvaltılarını burada aileleriyle birlikte yapan vatandaşlar, semaverle çay demledi, öğle vaktinde ise mangal yaptı.

Salgın döneminde alınan tedbirler kapsamında kapatılan Dülük Tabiat Parkı, “normalleşme” dönemi ile birlikte kapılarını yeniden halka açtı. Covid-19 kurallarının uygulandığı Dülük Tabiat Parkı, aylar sonra il içinden ve il dışından çok sayıda ziyaretçiyi ağırladı.

Tabiatın her güzelliğini içinde barındıran ve her mevsim binlerce kişinin ziyaret ettiği Dülük Tabiat Parkı, salgın döneminde hizmetine bir süre ara vermişti. Aylar sonra yeniden halkın hizmetine açılan Dülük Tabiat Parkı, ilk günden büyük rağbet gördü.

İl içinden ve il dışından çok sayıda ziyaretçi, bol oksijenli ortamda Dülük Tabiat Parkı’nın muhteşem güzelliğini değerlendirerek keyifli ve huzurlu bir gün yaşadı.

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Dülük Tabiat Parkı’nın yıl boyunca Gazianteplilerin ve kenti ziyarete gelenlerin vazgeçilmez adresi olduğunu söyledi.

Covid-19 tedbirleri kapsamında aldıkları karar doğrultusunda Dülük Tabiat Parkı’na girişlerin sadece “temassız” özellikli banka kartları ile yapılabileceğini belirten Fadıloğlu, “Dülük Tabiat Parkı’na giden vatandaşlarımız, temassız özelliği olan banka kartları olmamaları durumunda maalesef Dülük Tabiat Parkı’na giriş yapamayacaklar. Çünkü girişteki kredi kartı ve nakit ödemeyi sonlandırdık.” dedi.

“Herkesin bu güzellikleri görmesini isterim”

Ailesiyle birlikte piknik yapan ziyaretçilerden Metin Ulum, “Dülük Tabiat Parkı’nın ortamı çok güzel. Yaşanan sıkıntılardan sonra böyle bir yere gelebilmek, ailece rahatlamak çok keyifli oldu. Buranın yapılmasında emeği geçenlere, bu güzellikleri vatandaşa kazandıranlara gerçekten çok teşekkür ediyorum. Herkesin bu güzellikleri görmesini isterim. Kim olursa olsun, memlekete hizmet eden herkese minnettarız. Başkanımıza da özellikle teşekkür ediyorum. Sağ olsun, var olsun. Başarılı çalışmalarının devamını diliyorum.” diye konuştu.

“Herkese Dülük Tabiat Parkı’nı görmelerini tavsiye ederim”

Dülük Tabiat Parkı’nı gezip, görmeleri için herkese tavsiye eden Gül Demet Çubuk da, “Ailemle birlikte yasakların kaldırıldığı ilk pazar gününde Dülük Tabiat Parkı’na geldik. Çok güzel bir yer. Uzun bir aradan sonra ilk defa böyle bir yere geldiğim için heyecanlıyım. Burayı, herkese gelmeleri, görmeleri için tavsiye ederim. Burayı yapanlara da çok teşekkür ederim.” açıklamasını yaptı.

“Güzel bir ortamda bir piknik yapmaya geldik”

Temiz bir alanda ailesiyle birlikte piknik yaptıklarını dile getiren Songül Özdemir, “Öncelikle Rabbime şükürler olsun. Vakalarımız azaldı, aşılarımız çoğaldı. Çok şükür yasaklarımız da kalktı. Ailemiz, sevdiklerimiz, çocuklarımızla Dülük Tabiat Parkı’na geldik. Belediyemize çok teşekkür ediyoruz. Temiz bir alanda, güzel bir ortamda piknik yapmaya geldik.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir