• DOLAR 32.537
  • EURO 35.006
  • ALTIN 2436.59
  • ...
28 Şubat Zihniyeti Edirne`de İşbaşında
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İzmir Valiliği ve Menderes Kaymakamlığı’nın ardından Edirne’nin Uzunköprü Kaymakamlığı’nın da başörtülü öğretmenlerle ilgili olarak alt birimlere “fişleme talimatı” gönderdiği ortaya çıktı.   Memur-Sen’in kamuda kılık kıyafet özgürlüğüne yönelik olarak düzenlediği ‘Özgürlük İçin 10 Milyon İmza Kampanyası’nın beklenenin üzerinde bir katılımla sonuçlanmasının ardından kamuda serbest kıyafet eylemi aşamasına geçilmiş; bu kapsamda çalışanlar işyerlerine genel ahlâk ve toplumun genelinde kabul görmüş belli toplumsal kurallar dahilinde serbest kıyafetlerle gitmeye başlamışlardı.  Bu gelişme üzerine, İzmir Valiliği’nin ardından Edirne’nin Uzunköprü Kaymakamlığı’nın da başörtülü öğretmelerle ilgili olarak alt birimlere “fişleme talimatı” gönderdiği ortaya çıktı.
 
GEÇTİĞİMİZ HAFTA YAZI GÖNDERMİŞ

Uzunköprü Kaymakamı Uğur Kolsuz, ilçedeki kurum amirlerine gönderdiği 21 Mart 2013 tarihli yazıda, görevine kıyafet yönetmeliğine uygun olarak gelmeyen memurların uyarılmasını, uymayan memurlar hakkında gerekli işlem yapılarak kendilerine bilgi verilmesini istedi.

Yazıda şöyle denildi: “İlçemizde bazı kurumlarda memurların kılık kıyafet yönetmeliği mevzuatına uygun olmayan kıyafetlerle görev yelerine geldikleri duyumu alınmıştır. Sıralı kurum amirleri uyarılarak, görevine kılık kıyafet yönetmeliği mevzuatına uygun olarak gelmeyen memurların uyarılması, uymayan memurlar hakkında gerekli işlem yapılarak Kaymakamlığa bilgi verilmesini rica ediyorum.”

MİLLİ EĞİTİM DE OKUL MÜDÜRLERİNE GÖNDERDİ

Kaymakamlığın bu yazısı İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çakmak tarafından da okul müdürlerine gönderildi. Milli eğitim tarafından okul müdürlüklerine gönderilen yazıda Uzunköprü Kaymakamlığı’nın 21 Mart 2013 tarihli yazısı hatırlatıldı.

KAYMAKAM TEFTİŞE ÇIKTI

Öte yandan, gönderilen yazıdan sonra Kaymakam Uğur Kolsuz’un İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çakmak’ı da yanına alarak sivil itaatsizlik eylemlerinin yapıldığı okulları teftişe çıktığı iddia ediliyor.

İLK İZMİR’DE YAŞANDI

İzmir Valiliği ve Menderes Kaymakamlığı’nın, alt birimlerine birer yazı göndererek, kamuda çalışan başörtülü personelin fişlenmesini istediği ortaya çıkmıştı.

 Akit

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir