• DOLAR 32.573
  • EURO 34.97
  • ALTIN 2425.591
  • ...
Kayseri`de Kutlu Doğum Coşkusu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
KAYSERİ - Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi Kayseri eğitim, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Umut-Der)`in Eskişehir Bağları semtinde düzenlediği Kutlu Doğum etkinliğine Kayseri halkı yoğun ilgi gösterdi.
 
Kayseri Danişment Sosyal Tesislerinde yapılan Kutlu Doğum etkinliği Kur`an tilavetiyle başladı. Kur`an tilavetinden hemen sonra sahneye çıkan Umut çocuk grubu Hz. Muhammed`e atfen güzel şiirler seslendirdi.
Ardından Özlem Ajans sanatçıların dan Burhanettin ve Hikmetin seslendirdikleri güzel ilahilerle katılımcılar mest oldu.
Progarama konuşmacı olarak katılan Araştırmacı-Yazar Özkan Yaman günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yaptı. Yaman şöyle konuştu: ``Annelerden başka hiç kimse daha fazla yavrusuna şefkat, muhabbet ve merhamet gösteremez fakat Resulullah(a.s)`ın ümmetine merhameti ve şefkati binlerce, milyonlarca anneden daha fazladır. Çünkü herkesin kendi derdine düştüğü, kişi anne babasını, kardeşini, sahibini,eşini bırakıp kaçtığı kıyamet gününde hz. Muhammed ümmetim ümmetim ümmetim diye inleyecek. Allahım ümmetimi bana ver diyecek.
 
Hz Muhammed`in; sünnetini yaşayanı, bir babanın çocuğunu tanımasından daha iyi tanıdığını ifade ederek "Bu nedenle Muhammedi sevda bizden salavat bekliyor, bizden Kur`anı öğrenip öğretmeyi bekliyor, bizden Allahın dini için çalışma ve çabalamayı, çocuklarımızı onun terbiyesiyle terbiye etmeyi bekliyor." diyerek konuşmasını bitirdi.
 
Burhannettin ve hikmetin okuduğu ilahilerle devam eden program Yaşar Yıldırım Hocanın yaptığı kapanış duasıyla sona erdi.
(Bilal Çevik-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir