• DOLAR 32.582
  • EURO 34.824
  • ALTIN 2416.345
  • ...
​Yetim ve ihtiyaç sahibi çocuklara bayram öncesi kıyafet yardımı yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Batman Umut Kervanı Başkanı Salih Güzel yaptığı açıklamada, her yıl olduğu gibi bu yıl da Kurban Bayramı öncesinde "Yetim Giydirme Projesi" kapsamında çocuklara kıyafet yardımı yaptıklarını söyledi.

Hayırseverlerin yardımı ve Umut Kervanı aracılığıyla 200 çocuk aileleriyle bir mağazaya giderek dilediği ayakkabı ve kıyafeti alma imkânı buldu.

Yılın 12 ayı yardım dağıttıklarını belirten Güzel, hayırseverlerin desteği ile Kurban Bayramında daha çok aileye ulaşmak istediklerini ifade ederek, halkın KURBAN BAĞIŞLARINI Umut Kervanı aracılıyla yapmaları çağrısında bulundu.

“Bu mutluluğa sebep olanlar hayırseverlerimizdir”

Batman Umut Kervanı olarak bugün de Kurban Bayramı faaliyetleri kapsamında bayram öncesi 200 çocuğa kıyafet, giydirme programı gerçekleştirdiklerini söyleyen Güzel, “Ramazan ve Kurban bayramlarında çocuklar, yetimlerin ihtiyaçlarını giderme faaliyetlerimiz devam etmektedir. Bu yıl Kurban Bayramı öncesi de Batman Umut Kervanı olarak 200 yetim ve ihtiyaç sahibi çocuğa kişi başı 200 TL karışığında bayramlık elbise giydirme programımızı gerçekleştirdik. Bugün burada çocuklar aileleriyle birlikte kendi beğendikleri ve seçtikleri kıyafetleri seçerek bayram elbiselerini aldılar. Rabbim aracı olan katkı sunan hayırseverlerden razı olsun. Kendilerine teşekkür ediyoruz. ” ifadelerini kullandı.

“Yardıma muhtaç 13 bin 500 aile kayıtlarımızda var”

Kurban bağışında da hayırseverlerin desteklerini bekliyoruz diyen Güzel,  “Batman Umut Kervanı olarak yılın 12 ayı ihtiyaç sahiplerinin ihtiyaçları olan gıda, giyim ve çeşitli ev eşyalarını gidermeye dönük faaliyetler yürütmekteyiz. Biz sadece dönemsel faaliyetler yürüten bir yardım kuruluşu değiliz. Bu vesile ile buradan hayırseverlerimize de bir çağrıda bulunmak istiyoruz; önümüzde bir Kurban Bayramı var ve Batman Umut Kervanı kayıtlarında 13 bin 500’ün üzerinde ihtiyaç sahibi olduğu aile mevcuttur. Hayırseverlerden kurbanlık vekâletlerini bize vererek bizde kayıtlı olan ihtiyaç sahiplerine ulaşmayı sağlarsalar hem kendilerine dua etmiş oluruz hem de ihtiyaç sahiplerinin yüreklerine dokunma fırsatı elde etmiş oluruz.” Şeklinde konuştu

“Beğendiğimiz elbiseleri aldık”

Muhammed Esat ile Muhammed Berat Erdem kardeşler Umut Kervanının kendilerine bayram kıyafetleri seçmek için çağırdığını belirterek şöyle konuştular: “Umut Kervanı bizi arayıp Kurban Bayramı için elbise alabileceğimizi söyledi. Annem ile beraber bu mağazaya gelerek beğendiğimiz elbiseleri seçerek aldık. Allah Umut Kervanından ve hayırseverlerden razı olsun.”

“Bayram kıyafetlerimi şimdiden aldığıma çok sevindim”

Annesi ve kardeşiyle kıyafet almaya geldiğini ifade eden bir diğer çocuk Asiye Türk, “Buraya annem ve kardeşimle beraber geldim. Umut Kervanı Bayramlık kıyafetler almak için bizi çağırdılar. Bu mağazada kendime tişört, pantolon ve ayakkabı aldım. Kardeşimde kene tişört, pantolon ve ayakkabı aldı. Bayram kıyafetlerimi şimdiden aldığıma çok sevindim. Allah Umut Kervanından ve Hayırseverlerden razı olsun.” dedi. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir