• DOLAR 32.554
  • EURO 35.051
  • ALTIN 2429.493
  • ...
`Camiler Kiliseye Döndü`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İstanbul Başvaizi Mustafa Akgül, camilerin giderek kilise manzarasına dönüştüğünü söyledi. Sandalyede namaz kılanları uyaran Akgül, "Rahatsızlığınız varsa yere oturarak namaz kılın sandalye en son çare" dedi.

Yıllardır devam eden sandalyede namaz kılma polemiği, İstanbul Başvaizi Mustafa Akgül`ün camilerde kilise manzarasına doğru tehlikeli bir ilerleyişin olduğunu söylemesiyle yeni bir boyut kazandı. NTV`ye konuşan Akgül tartışmayla ilgili şunları söyledi.

LÜKS SEMTLERDE KOLTUKLAR CAMİYE GELMEYE BAŞLADI

"Gittikçe tabureler sıralara dönüşüyor ve üç dört sıralara ulaşan camilere ulaşan camileri görüyorum. Neredeyse cami kilise manzarasına doğru tehlikeli ilerleyiş var. Bazı maddi durumu iyi olan semtlerde de koltuklar camiye gelmeye başladı. Sanki lüks ve konfor içerisinde ibadet şekline dönüşüyor. "

DİNİMİZ KOLAYLIK DİNİ

İlahiyat Profösürü Saim Yeprem, Akgül`ün "camiler kiliseler benzemeye başladı" sözüne karşı çıktı. "Önemli olan ibadettir diyen Yeprem, aynı görüşte olmadığını şu sözlerle dile getirdi:

"Dinimiz kolaylık dinidir. İbadetlerimizi bedenimizin sıhhatimizin elverdiği ölçüde o şekillerde yaparız. Cenabı hakkın izin verdiği hususlardan biridir.

DİYANET: YERE OTURARAK KILIN

Diyanet İşleri başkanlığı ise hasta ve engellilerin bile zorunlu olmadıkça namazlarını sandaldeye değil yere oturarak kılmalarını uygun görüyor.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir