• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Batman Valiliği kask kullanımına dikkat çekmek için etkinlik düzenledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Turgut Özal Bulvarı'da düzenlenen kask dağıtım etkinliğine Batman Valisi Hulusi Şahin, İl Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç, İl Jandarma Komutanı Albay İsa Çakmak, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve çok sayıda motosiklet ve motorlu bisiklet  kullanıcısı katıldı.

“Kask kullanmamak ciddi yaralanma ve ölümlere sebebiyet vermektedir”

Kurye  sisteminin gelişmesiyle birlikte motosiklet kullanımının yaygınlaştığını belirten Vali Şahin, “Her geçen gün trafikte daha fazla motosiklet görmeye başladık. Bisikletleri de buna dâhil etmek lazım. Bu araçların bünyesi gereği kask kullanılmaz ise çok ciddi trafik kazalarına, kazalarda da yaralanmalar hatta ölümlere sebebiyet verecek şekilde birtakım sorunlarla karşılaşmaya başladık. Trafikte kask kullanmak zaten mecburi ve yasal bir zorunluluktur. Bizler de bugün yapmış olduğumuz farkındalık hareketiyle Batman sokaklarında, caddelerinde motosiklet kullanan sürücülerimizin kask kullanmasını teşvik etmeyi amaçlıyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Batman'da ortadan kaldırmayı hedefliyoruz”

"Bu hususta il Özel İdaremiz de Emniyet Müdürlüğümüze destek oldu" diyen Şahin, konuşmasına şöyle devam etti: “Hedefimiz trafikteki tüm 2 tekerlekli araçların sürücülerinin kask kullanmasını sağlamak. Bu husustaki yasal zorunluluğu da Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığı ekipleri takip edecek.  Sürücüler uyarılacak, kurallara uymayanlara cezai işlem yapmaktan da geri durmayacağız. Bugün itibariyle hedefimiz bu farkındalığı sağlamak. Bilinçli bir motosiklet kullanımını Batman'da tesis etmek için şimdi hep birlikte inşallah arkadaşlarımıza kaskları hediye edeceğiz. Bundan sonra kasksız motor kullanımını Batman'da ortadan kaldırmayı hedefliyoruz" (İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir