• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Bingöl'de iki noktada kurulan aşı çadırında Covid-19 aşısı yapılıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Aşılamada yaşanabilecek yoğunluğun ününe geçmek amacıyla çadırlarda aşı çalışmaları yapılıyor. 18 yaş üstü tüm vatandaşlar randevusuz bir şekilde aşılarını yaptırabiliyor. Aşı programının bayrama kadar devam etmesi planlanıyor.

Bingöl Merkez de iki çadır merkezinde aşı çalışmalarının olduğunu söyleyen pratisyen hekim Mürvet Korkmaz, "Daha önce hastanelere gidip aile hekimliğinde aşı yapılırken şu an kurduğumuz çadırlarda randevusuz bir şekilde aşı yaptırıyoruz. Bingöl merkez de Ulu Camii önü ve Recep Tayip Erdoğan Mahallesi olmak üzere 2 nokta da stant açmış bulunmaktayız. Bunun yanında ilçelerde ve köylerde de hizmet vermekteyiz. Aşı çalışmamız bayrama kadar devam edecek." dedi

Çadırlarda Biontech ve Sinovac aşısının bulunduğunu söyleyen Korkmaz, "Vatandaşlarımızdan isteyen Biontech aşısını isteyen Sinovac aşısını yaptırabilecek. Aynı zaman da birinci doz aşı yaptıranlara ikinci doz aşıları ve üçüncü doz aşıları da burada yapıyoruz. Hiç bir kronik hastalık aşı olmaya engel değil, aksine kronik hastalığı olan daha öncelikli aşı olmalı. Çünkü kronik hastalığı olan birine Covid-19 bulaşırsa daha ağır geçirir." diye belirti.

Korkmaz son olarak şunları ifade etti: "Çadırlar acil müdahale yapabilecek donanıma sahip. Bu noktalarda en ez bir doktor ve hemşire bulunmaktadır, 112 acil ekipleriyle irtibat halindeyiz. 18 yaş ve üstü tüm vatandaşlarımızın aşı olmaları için hızlı hareket etmeleri lazım. Bizim buradaki görevimiz stantları açık tutup aşıları yaptırmak, halkın üzerine düşen de buralara gelip aşılarını olmaktır. Bu nedenle 18 yaş üstü tüm vatandaşlarımızı aşılarını olmaları için buralara davet diyoruz." (İLKHA)

 

 











Bu haberler de ilginizi çekebilir