• DOLAR 32.506
  • EURO 34.944
  • ALTIN 2439.99
  • ...
Tigray'da 400 binden fazla insan açlıktan ölme riskiyle karşı karşıya
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Etiyopya'nın kuzeyinde yer alan ve 11 yönetim bölgesinden biri olan Tigray bölgesinde, sol örgüt Tigray Halk Kurtuluş Cephesi'nin, hükümet güçlerine yönelik saldırıları nedeniyle bölgeye yardım ulaştırılamadığı için 400 binden fazla insanın açlıktan ölme riskiyle karşı karşıya bulunduğu belirtildi.

Eritre güçleri tarafından desteklenen hükümet ile bölgedeki eski iktidar partisi Marksist Tigray Halk Kurtuluş Cephesi arasında Kasım 2020 tarihinden bu yana devam eden çatışmalar nedeniyle bölge halkı büyük bir mağduriyet yaşıyor.

Etiyopya Acil Durum Ofisi, "Tigray Halk Kurtuluş Cephesi"nin, bölgedeki ihtiyaç sahiplerine insani yardım ulaştırılmasını engellemek amacıyla ülkenin kuzeyindeki Takazi Barajı'nı yıktığını duyurdu.

BM Yardım Şefi Vekili Ramesh Rajasingham, BMGK'ya, Tigray'daki insani durumun son haftalarda kıtlıktan etkilenen insan sayısının yaklaşık 50 bin artışla "keskin bir şekilde kötüleştiğini" bildirdi.

Rajasingham, "400 binden fazla insanın kıtlıktan etkilendiği ve 1 milyon 800 bin kişinin de açlığın eşiğinde olduğu tahmin ediliyor. Bazıları ise bu sayıların daha da yüksek olduğunu ve 33 bin çocuğun yetersiz besleniyor." dedi. (İLKHA)



Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir