• DOLAR 32.588
  • EURO 34.757
  • ALTIN 2499.39
  • ...
Çiftlik Bank’ın kurucusu Mehmet Aydın bu akşam Türkiye getiriliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İçişleri Bakanlık Sözcüsü İsmail Çataklı, aylık basın bilgilendirme toplantısında bakanlığın faaliyet ve operasyonlarına ilişkin bilgilendirmelerde bulundu.

Çataklı, daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin, Çiftlik Bank’ın kurucusu Mehmet Aydın'ın teslim olmasına ilişkin bir sorusuna Çataklı, Aydın'ın 1 Temmuz'da Brezilya'da Türkiye'nin başkonsolosluğuna gelerek teslim olduğunu belirtti.

Çataklı, "Bu haber alınır alınmaz gerek Interpol dairemiz, gerekse Dışişleri Bakanlığımız karşı muhataplarıyla hemen irtibata geçtiler, temaslar kurdular ve Interpol dairemizden bir ekip seri bir şekilde Brezilya'ya gönderildi. Yerel prosedürler de tamamlandıktan sonra arkadaşlarımız aldılar ve bugün sabah 09.50 sıralarında onu getirecek uçak hareket etti. Akşam 22.30 gibi Türkiye'de olacak." dedi.

Öte yandan uçağın İstanbul’da olması bekleniyor. İstanbul’a iner inmez gözaltına alınacak ve hakkındaki ilk işlem İstanbul Havalimanı Adliyesinde (Gaziosmanpaşa Adliyesi ek binası) yapılacak. Sorgulanmak üzere İstanbul Anadolu Başsavcılığı'na gönderilecek.

Çiftlik Bank'ın kurucusu Mehmet Aydın Interpol'ün “Most Wanted” yani “en çok aranan” listesine girmişti.

Interpol’ün sayfasında yer alan bilgilere göre, Mehmet Aydın, elektronik ortamda ödeme sistemleri aracılığıyla hırsızlık yapma, kooperatif kurarak insanları aldatma, suçunu finans etmek için organizasyon kurmak, taahhüt vererek toplanan varlıkları aklamak ve vergi yasanın ihlali suçlamasıyla aranıyordu. (İLKHI)



Bu haberler de ilginizi çekebilir