• DOLAR 32.575
  • EURO 34.82
  • ALTIN 2493.377
  • ...

Vali Su, Silifke temasları kapsamında ilk olarak Arkum Mahallesi'nde bulunan "Damla Sulama ile Çeltik Üretimini Yaygınlaştırılması Projesi" çeltik ekim törenine katıldı.

Tarımsal sektörde suyu verimli kullanmanın önemine işaret eden Mersin Valisi Ali İhsan Su, "Dünyada su rezervi azalıyor. Kullanabilir su rezervleri çok önemli. Bu bağlamda bugün yaptığımız bu projenin önemi çok büyük. Bu proje ile ilimiz genelinde 605 dönüm arazi üzerinde çiftçilerimize yüzde 75 hibe tohumu veriyoruz. Çiftçilerimiz de damla sulama sistemi kuruyor. Böylelikle ortak proje ile ilimiz genelinde 605 dönüm arazide damlama sulamalı çeltik üretimi gerçekleştireceğiz. Geçen sene deneme amaçlı çok küçük bir miktar yaptık ve olumlu sonuçlar aldık. Tarsus ve Silifkeli çiftçilerimiz ile çeltik ekimi gerçekleştiriyoruz. Bu yaptığımız proje ile daha az su kullanarak, maliyetleri daha da aza indirmiş olacağız. Üretim daha çok artırılacak. Toprağın aşırı su ile kıraçlaşmasına da izin vermeyeceğiz." ifadelerini kullandı.

Pozitif köy Silifke’de hayata geçiyor

Vali İhsan Su, ilçe temasları çerçevesinde, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) 302/4 Kırsal Turizm ve Rekreasyon Faaliyetleri kapsamında hayata geçirilen ‘Pozitif köy- Mersin Silifke Ekolojik Çadırlı Kırsal Turizm Projesi’ sahasında incelemelerde bulundu.

İlde hem kamu sektöründe hem özel sektörde yatırımların devam ettiğini kaydeden Vali İhsan Su, tarımsal kalkınmayı destekleme konusunda vatandaşlardan gelen projelere çok ciddi destekler sunulduğunu belirtti.

310 projeye yaklaşık 311 milyon destek sunulduğunu belirten Vali İhsan Su, "Bu hibeler sayesinde yaklaşık 650 milyon lira yatırım yapıldı. Farklı sektörlerde birçok projeye kırsal kalkınmadan destekler veriyoruz. Burası da kırsal kalkınmadan destek yaptığımız yaklaşık 3 milyon 868 bin TL bütçesi olan bir projeydi. Bunun yüzde 65’ini biz karşıladık. Bu tesise kırsal kalkınmadan 2 milyon 300 bin TL civarında destek çıktık." dedi.

Tesisin hayata geçtiğinde her yaş grubundan insanlara dijital dünyadan uzakta farklı aktiviteler yapma imkânı sağlayacağını belirten Vali Ali İhsan Su, projenin hayata geçirilmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Daha sonra Vali İhsan Su, ilçe programı kapsamında bazı tesisleri ziyaret etti. (İLKHA)