• DOLAR 32.498
  • EURO 34.626
  • ALTIN 2475.082
  • ...
Ayrancı Köyünde Muhammedi Bahar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Peygamber Sevdalıları Platformu`na bağlı Batman Köy-Der, merkeze bağlı Ayrancı (Dêraqira) köyünde coşkulu bir Kutlu Doğum Etkinliği düzenledi.
 
Etkinlik başlamadan saatler önce köy meydanı Peygamber Sevdalıları ile doldu. Saat 13.00`da başlayan etkinlik Batman Köy-Der Genel Başkanı Murat Güneş`in Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı.
 
Etkinlik açılış konuşmasını yapan Köy-Der Yönetim Kurulu üyelerinden Mehmet Masum Günaydın, Peygamber efendimizin dünyaya geldiği günde birçok mucize yaşandığını ve bu mucizelerin insaniyet için birçok mesaj içerdiğini belirtti.
 
Programda okunan mevlüt ve ilahilerin ardından, Kürtçe bir konuşma yapan Molla Şeyhmus Emlük, Allah`ın resulü kendisine peygamberlik gelmeden önce insanlar arasında onlardan biri gibi yaşardı. Ta ilk ayetler ininceye kadar. İlk ayetler inince artık peygamberlik ile görevlendirilmiş oldu. Ona insanları kötülükten sakındırma ve iyiliği davet etme görevi verildi" dedi.
 
Daha sonra tekrar yerel ilahi sanatçıları sahne alarak, Peygamber efendimiz üzerine bestelenen ezgileri seslendirerek peygamber aşıklarını coşturdu.
 
Etkinlik Köy-Der Genel Sekreteri Vedat Yavuz`un okuduğu dua ile sona erdi. Daha sonra köy halkı tarafından hazırlanan yemek misafirlere ikram edildi. (Kenan Önder - İLKHA)
 
video yükleniyor....
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir