• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Adana'da Akdeniz meyve sineğiyle mücadele ediliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Çukurova'da Akdeniz meyve sineğiyle mücadelenin ilgili kurumlarca koordineli olarak yürütüldüğünü belirten Adana İl Tarım ve Orman Müdürü Muhammet Ali Tekin, çiftçilerin mağdur olmaması amacıyla düzenli olarak sahada olduklarını belirtti.

 

Akdeniz bölgesinde meyve sineğine yönelik yoğun bir şekilde mücadele ettiklerini aktaran Tekin, geçmiş yıllara oranla düşük seviyede meyve sineği olduğunu ancak mücadele etmeye devam ettiklerini vurguladı.

Konuşmasının devamında Tekin şu ifadeleri kullandı:

İlaçlama seferberliğini 30 Haziran itibarıyla başlattık. Bugün yarın ve hafta sonu da ilaçlama devam edecek. Akdeniz meyve sineğinin popülasyonu artmadan bu işin önüne geçmek istiyoruz. Adana genelinde yaptığımız haftalık kontrollerde tuzaklarımızda 20 sinek yakalanıyor. Bu bizim için tehlike değil. Ancak tedbirini almazsak ağustos ve eylülde narenciyelerde ciddi sıkıntılar yaşama riskini ortadan kaldırmak için mücadele etmemiz gerekiyor. Eğer bu sinekle mücadeleyi yapamazsanız ihracatta sıkıntı yaşıyorsunuz. Bugüne kadar yaşamadık, inşallah bu mücadeleden sonra bu risklerden kurtulmuş olacağız. Çiftçimiz ürünlerini sağ salim, sıkıntı olmadan ihraç edecek.

Ağaçların ilaçlanma şeklinin kısmı dal şeklinde yapıldığını belirten Tekin, kapama türü ilaçlamayı önermediklerini söyledi. (İLKHA)









Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir