• DOLAR 32.559
  • EURO 34.875
  • ALTIN 2431.792
  • ...
Irak’ta elektrik kesintisi; ABD ve siyonistler sorumlu tutuluyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Irak'ta sabahın erken saatlerinden bu yana bir çok vilayete teknik bir arıza nedeniyle elektrik verilemiyor. Kesinti, elektrik istasyonlarının tamamen kapatılmasına yol açarken, elektrik üretiminin kademeli olarak eski haline gelmesi için çalışmalar ise devam ediyor.

Rûdaw Bağdat muhabiri Helkewt Aziz, Sadr Hareketi lideri Mukteda Sadr ve diğer liderlerin halkı protestolar için sokağa davet ettiğini söyledi.

El-Fetih İttifakı Başkanı Hadi Amiri de elektrik kesintilerinden ABD ve siyonistleri sorumlu tutarak, "ABD bu ülkede olduğu müddetçe elektrik sorunumuz bitmeyecek" şeklinde açıklama yaptı.

Öte yandan turt dışında olan Irak Başbakanı Mustafa Kazimi de olaya el atmak zorunda kaldı. Kazımi, teknik bir arıza nedeniyle ülke elektriğinin tamamen kesilmesinin yansımalarıyla mücadele etmek amacıyla komite kurma kararı aldı.

Başbakan Kazımi'nin ayrıca Elektrik Bakanlığı'ndan bazı yetkilileri görevden uzaklaştırdığı öğrenildi.

Elektrik Bakanı, bir hafta önce Irak’ta elektrik enerjisi üretim ve dağıtımının düşük seviyelerde olması nedeniyle görevinden istifa ettiğini açıkladı.

Bakanlık, bugün yaptığı açıklamada, Bağdat’ta elektrik nakil hatlarından birinin patlayıcılarla sabote edildiğini duyurdu.

Elektrik Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, bugün şafakta tamamen kesilen elektrik sisteminin"‘rekor sürede" hizmete açıldığı belirtildi.

Ancak Bakanlığın açıklamasının aksine elektrik kesintisi giderilmedi.

Elektrik kesintisi yaşanan kentlerden biri de Kerkük. Rûdaw muhabiri Hiwa Hüsemaddin, Kerkük'ün elektriğini Diyale'den geldiğini belirterek, bu nedenle kente sabahtan beri elektrik verilemediğini söyledi.

Muhabirimiz, Diyale Valisi Müsenna Temimi ile görüştüğünü, elektrik kesintisinin vilayet sınırındaki bir patlamadan kaynaklandığını, ancak bunun sabotaj olmadığını aktardığını belirtti.

Rûdaw muhabiri, elektrik nedeniyle jeneratörlerin devreye girdiğini, bu nedenle elektrik fiyatlarının da arttığını söyledi.

kaynak; rudaw

Bu haberler de ilginizi çekebilir