• DOLAR 32.529
  • EURO 34.887
  • ALTIN 2484.264
  • ...
Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

1 Temmuz'dan itibaren elektriğe yüzde 15, konutlarda kullanılan doğalgaza yüzde 12, sanayide kullanılan doğalgaza ise yüzde 20 zam yapıldı.

Elektrik ve doğalgaza gelen zamlarla ilgili konuşan Şanlıurfalılar, yapılan zamların geri çekilmesini istiyor.

Yapılan zamların yanlış politikalardan kaynaklandığını belirten halk, son günlerdeki zamlarla ilgili İLKHA'ya konuştu.

"Bu zamlar iktidarın yanlış politikalarından kaynaklanıyor"

Yapılan zamların yeni olmadığını belirten Mahmut Demir, "İktidar partisi her geçen gün doğalgaz, elektrik ve gıda ürünlerine zam yapmaktadır.  Bu zamlar, iktidarın yanlış politikalarından kaynaklanıyor. TOMA'larla giderek çiftçilerimizin trafolarını sökülüyor.  Erdoğan'ın 'haklarını alırlar'  demesinden sonra iktidarın gideceği kesindir. Giderayak maalesef bu halka yanlış politikalarla zulüm etmeye devam ediyorlar. Halkımızda ilk seçimde ferasetli davranarak zam lobisini gönderecektir. Elektrik ve doğalgaza bir yıl içerisinde yüzde 100 zam yapıldı. Vatandaş bundan sonra muma ve eski dönemdeki aydınlatma araçlarına geri dönecektir.  Bu zamlar kabul edilebilir zamlar değildir." ifadelerini kullandı.

"Ülkenin bu krizden zamlarla kurtulacağını zannetmiyorum"

Gıda ürünlerine de  zam yapıldığını ifade eden Yasin Ayten, "Sadece elektrik ve doğalagaza zam yapılmadı aynı şekilde gıda ürünlerine de zam yapıldı. Ülkenin bu krizden zamlarla kurtulacağını zannetmiyorum. Bu zamlarla bu ekonomi düzelmez. Vatandaşa bu yükü yüklüyorlar ama bu yük büyük sıkıntı oluşturacaktır. Zaten hem işsizlik hem de salgın hastalık var. Elektrik ve doğalğaz zorunlu olan ihtiyaçlardır. Bu zamlar normal değil, geri çekilmesi istiyorum." şeklinde konuştu.

"Bu zamları kınıyorum"

Milletin her geçen gün yükünün artığını vurgulayan Bahattin Divitçi, "Yapılan zamlardan dolayı zaten vatandaş çok zor durumdadır. Allah sonumuzu hayır etsin. Bu salgından dolayı kendi işimi batırdım. Bu zamları kınıyorum.  Milletin sırtına yükledikçe yüklüyorlar. Dur bakalım sonu nereye varacak. " diye konuştu.

"Ben emekliyim ayın 15'inde maaş bitiyor"

Emekli olduğunu ve maaşının kısa sürede bittiğini belirten Hüseyin Tekbaş, "Her gün zam yapılıyor. Ben emekliyim ayın 15'inde maaş bitiyor. Ne yapacağım? Doğalgaza zam yapıldı. Bu kadar zam milleti öldürdü." dedi.

Aziz Çadırcı ise yaptığı açıklamada,  "Ben emekliyim. Paramın hepsi  çay ve sigaraya gidiyor. Hava sıcaklığı bir yandan. İnşallah Allah bu hastalığı da başımızdan kaldırır. Doğalgaza neden zam yapılıyor? Yapılmasın. Fakir fukara elektrik faturalarını ödeyemiyor." dedi. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız