• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
İstanbullu Taksiciler `AKBİL` İstemiyor!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İstanbul`daki taksilerde önümüzdeki günlerde hayata geçmesi planlanan akıllı bilet (AKBİL) ve elektronik bilet uygulamasına tepki gösteren taksiciler, araçlarına siyah kurdele takarak bu durumu protesto etti. Taksinin toplu taşıma olmadığını ifade eden İstanbul Şoförler ve Otomobilciler Derneği Başkanı Semih Kaçanoğlu, "Biz günlük kazanan insanlarız. Bugün kazanıp, bugün yiyoruz. Yetkililerin bu yasadan geri dönmesini istiyoruz." dedi.

Yapılan yeni düzenlemeyle İstanbul`daki taksi, dolmuş ve minibüslerde, nakit ödemenin yanı sıra elektronik bilet ve kredi kartı da kullanılabilecek. Taksilerde elektronik bilet uygulamasını istemeyen taksiciler, Levent`te kahvaltılı toplantıda buluştu. Bu uygulamanın geri çekilmesini istediklerini aktaran taksiciler, uygulamaya tepki göstermek için araçlarına siyah kurdele bağladı.

Taksicilerin vergilerini verdiğini belirten İstanbul Şoförler ve Otomobilciler Derneği Başkanı Semih Kaçanoğlu, elektronik bilet uygulamasının Temmuz`da İstanbul`da hayata geçeğini ifade etti. Taksinin bir toplu taşıma aracı olmadığını vurgulayan Kaçanoğlu, "Otobüslerde uygulanan AKBİL`in takside uygulanması mümkün değil. Biz bunu kesinlikle kabul etmek istemiyoruz. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş, AKBİL olayından bir an evvel geri dönsün. Taksici esnafı, elektronik biletin zarar getireceğini görüyor." diye konuştu.

Belediye otobüslerinin elektronik biletten kazandığı paraları 3 ay sonra aldığını öne süren Kaçanoğlu, "Biz paramızı 3 ay sonra aldığımız zaman evde çocuklar ne yiyecek? Biz günlük kazanan insanlarız. Bugün kazanıp, bugün yiyoruz. AKBİL`in sıkıntılar yaratacağını gördüğümüz için büyüklerimizin geri dönmesini istiyoruz. Öyle yasa olmaz. Yasa çıkarılırken, bize sormuyorlar." ifadelerini kullandı.

`AKBİL GARİBAN İŞİ`

"Bu uygulama ile taksiye talep artmaz." diyen taksici Erdoğan Taşyumruk da, "AKBİL gariban işi. Taksi gariban işi değil ki. AKBİL`in içinde en fazla 10 lira para olur. O parayla nasıl taksiye binecekler?" dedi.

Taksicilerin küçük para kazanan insanlar olduğunu dile getiren başka bir taksici Taştan Türkgücü ise, "AKBİL`de para yoksa ne yapacağız. Belediyeden iki üç ay sonra parayı alırsak mağdur oluruz. Belediye otobüsü 200-300 kişi taşıyor, işin içinden çıkamıyor. Biz 2-3 kişi taşıyoruz. Biz nasıl çarkı döndürelim? Biz peşin bu işi döndüremiyoruz. Zaten taksicilikte büyük kazanç olsa bunu bize vermezler. Otellerde VIP uygulamasıyla bir araç aynı yere 200 TL`ye kalkıyor. Biz aynı yere 25 liraya gidiyoruz." şeklinde konuştu.


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir