• DOLAR 32.5
  • EURO 34.959
  • ALTIN 2436.413
  • ...
Selim Çürükkaya: 'Abdullah Öcalan kitabımı yasakladı'
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Eski Pkkli Selim Çürükkaya, yazdığı kitabın  Abdullah Öcalan tarafından yasaklandığını ifade etti.

k24'ün haberine göre Çürükkaya kitabını okuyanlara PKK'nin saldırdığını ifade ederek şunları kaydetti:

“Mehmet Öcalan bir kahvehanede bu kitabı okuduğunu belirttikten sonra iki ay komadaydı. Hamburg’da bir PKK yetkilisi kitabı okuduğunu ve örgüt içinde yaşananları kabul etmediğini söylediği için şiddet gördü, komaya girdi” 

Kitabının neden yasaklandığı sorusuna yanıt veren Çürükkaya, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Apo çok kötü şeyler yaptı.  Kürtlerin bunları bilmesini istemiyordu. Kendisini eleştiren herkesi öldürmek gibi bir fikre sahipti. Bu nedenle kitabın okunmasını engellemek istiyordu. Fakat onun istedikleri olmadı ve kitap Almancaya çevrildi. Bütün dünya kitabın yayılmasını gördü.”

Öcalan’ın resmi bir ideolojisinin olduğunu ifade eden Çürükkaya, “Öcalan, ‘sadece benim söylediklerim doğru ve bütün Kürtlerin söyledikleri ise düşmanın söylemleridir’ diyor” şeklinde konuştu.

PKK Merkez Komitesi’nden 24 kişinin PKK tarafından öldürüldüklerini belirten Çürükkaya, “Cemil Bayık, Duran Kalkan, Ali Haydar Kaytan ve onlar gibi ölmemiş birkaç kişi kalmış. Onlar da Öcalan ne derse desin 'bu bizim başkanımız' diyor, bu onların görevidir” ifadelerini kullandı. 

Geçen zaman içerisinde PKK’de herhangi bir değişiklik görüp görmediği sorusunu yanıtlayan Çürükkaya, şunları kaydetti:

“PKK gibi bir partide değişiklik olmaz. PKK komünist bir partidir. Dünyada hiçbir komünist partide değişiklik olmadı, hepsi de daha kötüleşti. Stalin, öldüğünde bazı kişiler Komünist Partisi’nin değişebileceğini söyledi. Sonra daha da kötüleştiğini gördüler, PKK aynı bunun gibi.”

PKK’nin ilk başlarda bağımsız Kürdistan için kurulduğunu ifade eden Selim Çürükkkaya, “Ama bugün kim Kürdistan devletini istiyorsa ona karşı savaşıyor. 180 derece değişmiş. Diyor ki ‘ben Türkiye, İran, Suriye ve Irak’a demokrasiyi getireceğim’ ama kendisi demokrat değildir” dedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir