• DOLAR 32.43
  • EURO 35.1
  • ALTIN 2324.71
  • ...
ABD Hastanelerinde Ölümcül Bakteri
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Amerika`daki hastanelerin korkulu rüyası olan ölümcül bakteri, CRE hızla yayılmaya devam ediyor. Antibiyotiğe dirençli bir bakteri türü olan Carbapenem-resistant (CRE ) ilaçlara olan direncini artırarak yayılıyor.

ABD`de Hastalıkları Kontrol ve Korunma Merkezi`nin (CDC) 5 Mart`ta yayınladığı rapora göre CRE bakterisinden kaynaklanan hastane enfeksiyonları oranı giderek büyüyor. Raporda son 10 yılda CRE kaynaklı hastane enfeksiyonlarının 4 kat arttığı, şu ana kadar 42 eyalette CRE kaynaklı hastane enfeksiyonlarının görüldüğü ifade edildi. Söz konusu bakterinin kana karışarak sebep olduğu kan dolaşım enfeksiyonlarından ölüm oranının yüzde 50 olduğu açıklandı.

Raporda ayrıca CRE bakterisinin en son çare olarak başvurulan antibiyotiklere dahi direnç geliştirdiği ve sebep olduğu hastalıkların tedavisini imkansız hale getirdiği uyarısında bulunuluyor.

CDC, oluşabilecek tehlikenin boyutlarını göz önüne alarak tüm sağlık kurumlarına CRE`nin yayılmasını engelleyebilmek için `önlemler paketi` gönderdi. CDC Genel Müdürü Dr. Tom Frieden yaptığı açıklamada: "CRE kabus gibi bakteri. En güçlü antibiyotiklerimiz dahi bir işe yaramıyor. Hastalar tedavi edilemeyecek bir enfeksiyonla karşı karşıya kalmakta." dedi.

Dr. Frieden " Doktorlar, hastane yetkilileri ve halk sağlığı ekipleri, hep birlikte birbirleri ile dayanışma içinde çalışmalı , CDC`nin yayınladığı önlemler paketi bütün kurumlarca uygulanmalı ve daha fazla yayılmasına izin vermeden CRE` nin sebep olduğu enfeksiyonlar durdurulmalı."ifadesini kullandı.


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir