• DOLAR 32.627
  • EURO 34.865
  • ALTIN 2493.864
  • ...
PKK`dan Silahsız Çekilmeye Olumsuz Cevap (2)
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın dün akşam özel bir televizyon kanalında söylediği "Silahları bırakıp gitsinler" sözlerine Kandil`den cevap geldi.

Örgüte yakın sitelerde yer alan açıklamalarda PKK`nın geri çekilmesi için yasal zemin yaratılması isteği tekrarlandı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: ``Her şeyden önce Erdoğan`ın kullandığı dil ve üslup sanki her şey tek taraflı ve kendi inisiyatifinde gelişebilecekmiş gibi yanlış ve olumsuz bir algı yaratmaktadır. Oysa süreç tek taraflı değil, Öcalan`la devletin yaptığı görüşme ve müzakereler sonucunda karşılıklı adımların atılmasıyla ancak gelişebilecektir. Erdoğan`ın iddia ettiği tarzda bir geri çekilme durumu hareketimizin gündeminde değildir. Devlet tarafından gerekli adımların atılması, bu temelde yasal ve olumlu bir zeminin yaratılması sonucunda güçlerimizin geri çekilme durumunun gündeme gelmesi mümkün olacaktır."

KCK`dan Cevap Geldi

Başbakan Tayyip Erdoğan`ın dün gece bir televizyon kanalında yaptığı, `silahlarını bırakıp sınır dışına çıksınlar` ve `çekilme için kanun çıkmayacak` açıklamalarına KCK tepki gösterdi. KCK Yürütme Konseyi Başkanlığı, PKK`lıların Türkiye`den çekilmesi için yasal zemin oluşturulması gerektiğini, somut adım atılmasının sürecin kalıcı ve sağlıklı gelişebilmesi açısından zorunlu olduğunu duyurdu.

Başbakan Erdoğan`ın dün gece CNNTÜRK`te yaptığı açıklamaların ardından, KCK Yürütme Konseyi Başkanlığı bugün yazılı bir açıklama yayınladı. Kendilerine yakın internet sitelerinde duyurulan açıklamada, hükümetin henüz somut adımlar atmadığı ileri sürüldü. Açıklamada şöyle denildi: "Başbakan Erdoğan`ın bir televizyon kanalında yayınlanan bir programda güçlerimizin silahlarını bırakarak sınır dışına çekilecekleri yönündeki açıklamaları inanıyoruz ki, ilgili tüm taraflarca dikkatle izlenmiştir. Her şeyden önce Erdoğan`ın kullandığı dil ve üslup sanki her şey tek taraflı ve kendi inisiyatifinde gelişebilecekmiş gibi yanlış ve olumsuz bir algı yaratmaktadır. Oysa süreç tek taraflı değil, Önderliğimizle devletin yaptığı görüşme ve müzakereler sonucunda karşılıklı adımların atılmasıyla ancak gelişebilecektir. Erdoğan`ın iddia ettiği tarzda bir geri çekilme durumu hareketimizin gündeminde değildir. Devlet tarafından gerekli adımların atılması, bu temelde yasal ve olumlu bir zeminin yaratılması sonucunda güçlerimizin geri çekilme durumunun gündeme gelmesi mümkün olacaktır. Bunun için gerilla güçlerimizin ikna olabileceği somut bazı pratik adımların atılması sürecin kalıcı ve sağlıklı gelişebilmesi açısından zorunludur."

 


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir