• DOLAR 32.344
  • EURO 35.052
  • ALTIN 2283.123
  • ...
Yargıdan `Milleti Hizaya Getirmedik` İtirafı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, yargı kurumlarının geçmişte imza attığı kararlarla ilgili özeleştirilerde bulundu. Kılıç, yargının milletin hizaya getirmeye çalıştığını ancak bunu başaramadığını söyledi.

Kılıç, Manisa Barosu tarafından Kültür Merkezi Lale Salon`da düzenlenen, `Anayasa`da Haklar` konulu konferansta sunum yaptı.

Kılıç, normal şartlarda yasama, yürütme, yargı erklerinin kendi kulvarında, kendi işini yapması gerektiğine dikkat çeken Kılıç, Anayasa Mahkemesi`nin geçmişte aldığı kararlara atıfta bulundu: "Kendi kurumumdan bahsediyorum. 1990 ile 2000 yılları arasında, 19 partinin kapatılmasına karar verdik. TBMM`nin büyük bir ekseriyetle 411 milletvekilinin arzu ettiği, istediği, olması gerektiğine inandığı bir yasayı, bu kurum ortadan kaldırdı. Milletin iradesinin üstünde bir irade olduğunu gösterdi. Böyle mi olması lazımdı? Asla. Bizler yargı olarak bu milleti hizaya getirmeye çalıştık ama hizaya getiremedik. Bunu insanlık onuru buna engelledi. Yavrularımıza yapılan o zulümler, eğitim haklarının ellerinden alınması, eğitimlerinin engellenmesi, ikna odalarının kurulması, bir kimlikle ikna odasına giren yavrunun arka kapıdan başka bir kimlikle çıktığına hepimiz şahidiz. Bu devlete düşman insan yetiştirmekten başka bir şey yapmadık."

Yeni anayasa çalışmalarına da değinen Kılıç, yamanın dikiş tutmadığını söyleyerek, "Ya bunu adam gibi yapacağız, gelecek nesillere, çocuklarımıza iyi bir anayasa teslim edeceğiz ya da bu kavga devam edip gidecek." dedi. Haşim Kılıç, ayrıntılı bir anayasa yerine `çerçeve anayasa` olarak adlandırılan tarzda bir metin ortaya konulması gerektiğini söyledi.


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir