• DOLAR 32.371
  • EURO 35.039
  • ALTIN 2325.83
  • ...
Siirt Umut Kervanı yetim ailenin evini onarmak için yardımda bulundu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Hayırseverlerin destekleriyle evi onararak kullanılabilir duruma getirmek için nakdi yardım ve onarım desteğinde bulunan Umut Kervanı, yardımların devamı için hayırseverlere çağrıda bulundu.

 

Yaklaşık 2 ay önce kalp krizi nedeniyle eşini kaybeden Şirin Nas, 5 çoğu ile birlikte eşinden geriye kalan emekli maaşı ile geçiniyor.

Yetim ailenin çok mağdur olduğunu ve geçimlerini sağlamak noktasında zorlandıklarını belirten Dumlupınar Mahalle Muhtarı Hüseyin Ayhan, "Yetim aile benim mahallemde ikamet ediyor.  Ablamızın kocası yaklaşık 2 ay önce kalp krizinden vefat etti ve geride 5 çocuk bıraktı. En büyük çocukları 14 yaşında ve çalışan hiç kimseleri yok. Aile babalarından kalan emekli maaşıyla geçimini sağlamaktadır. Hiçbir kurumdan da destek almıyorlar." dedi.

Evin yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu belirten Ayhan, "Ablamız geçenlerde evin onarımı için benden destek talebinde bulundu. Ben de Umut Kervanı ile iletişime geçtim. Umut Kervanı evin tadilatı için inşaat malzemesi, gıda, nakdi yardım desteğinde bulundular. Aslında evin durumu kötü, yıkılma tehlikesi var. Yetkililer gelip kontrol ederse iyi olur.” ifadelerini kullandı.

Yetim ailenin ihtiyaçlarını karşılamak için evlerine geldiklerini ifade eden Siirt Umut Kervanı Başkanı Ramazan Tokdemir ise şunları söyledi:

"Bize ulaşan mahalle muhtarı, babalarını kaybetmiş ve oldukça mağdur 5 çocuklu bir ailenin olduğunu söyledi. Evi gelip kontrol ettiğimizde evin boyaya ihtiyacı olduğunu ve maddi durumlarının da oldukça kötü olduğunu gördük. Aileye yardım için hayırseverlerin kapısını çaldığımızda sağ olsunlar hem boya hem gıda hem de nakdi yardımda bulundular. Sizin vesilenizle hayırsever kardeşlerimize çok teşekkür ediyoruz. Şu anda hayırseverlerden aldığımız yardımları aileye teslim edeceğiz." diye konuştu. (İLKHA)









Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir