• DOLAR 32.499
  • EURO 34.803
  • ALTIN 2488.296
  • ...
Filistin halkı yararına hayır çarşısı ve kermes açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Midyat İHH Temsilciliği tarafından açılan kermes ve hayır çarşısında yöresel ev yemekleri, Filistin ve Kudüs temalı el işlemeli ürünler ve giyim eşyalar satılıyor.  

Yunus Emre Mahallesi Cumhuriyet Bulvarı üzerindeki bir binanın boş dükkânında kurulan kermes ve hayır çarşısı açılışına; Midyat Belediye Başkanı Veysi Şahin, İHH Mardin İl Teşkilatlanma Başkanı İzzettin Ceylan, HÜDA PAR Midyat ilçe Başkanı İsa Altunkaynak, Midyat Azim-Der Başkan Yardımcısı Abdurrahim Kaya, Midyat İHH Temsilcisi Ahmet Aksöz ve vatandaşlar katıldı.

Hayır çarşısı ve kermesin açılışı öncesinde Filistin halkı için dua edildi. Ardından konuklar çarşıda alışveriş yaptı, kermesten yemek yedi.

Hayır çarşısı ve kermes hakkında İLKHA muhabirine konuşan Midyat İHH Temsilcisi Ahmet Aksöz, kermes gelirini, zalim siyonist işgal rejimi tarafından evleri yıkılan Filistinlilerin evlerinin tadilatı için göndereceklerini söyledi.

Aksöz, “Kermesimizi Mardin’de de düzenledik. Burada da yapılmasını kararlaştırdık. Midyat İHH temsilciliği olarak katkıda bulunmak için Filistinli kardeşlerimiz için, Gazze’de yıkılan evlerin tadilatı için bu kermesi düzenliyoruz. Ne toplanırsa oraya göndereceğiz inşallah. Zalim israilin izin verdiği, oraya gidebilen şeylerin tedariki için kullanılacak inşallah.”dedi.

“Herkesi Filistinli kardeşlerimiz için buraya davet ediyorum”

Aksöz, “Şimdi biz burada rahatta yaşadığımız için rahat rahat gezebiliyoruz. Ama onların durumunu sadece televizyonlardan görebiliyoruz. Onlar kaç yıldır zulüm altındalar. Abluka altındalar. Biliyorsunuz Gazze’ye doğru dürüst bir şey götürülemiyor. İnsani malzeme bile zorla götürülebiliyor. İnşallah elimizden geldiğince karınca misali katkıda bulunmaya çalışacağız inşallah. Şimdi Midyat halkının yardımseverliklerini anlatmaya gerek yoktur. İnşallah Midyat halkımız ile birlikte bu kermese katkıda bulunacağız. Kermesimiz 3 gün sürecek. Perşembe, Cuma ve cumartesi açık olacak. Herkesi Filistinli kardeşlerimiz için buraya davet ediyorum.”şeklinde konuştu.

Kermese katılarak katkıda bulunan HÜDA PAR Midyat ilçe Başkanı İsa Altunkaynak ise şunları söyledi:

“Midyat halkımız hayır çarşısını yalnız bırakmamalıdır”

“Herkesin imkân dâhilinde katkı sunmasını bekliyor ve temenni ediyoruz. Dünyanın neresinde olursa olsun zulme karşı bir farkındalık oluşturmak adına her türlü çabayı sarf etmek gerektiğine inanıyoruz. Ve bu konuda bizler de HÜDA PAR olarak kendi çevremizde ve üyelerimize yönelik gerekli duyuruları yapmak suretiyle katkılarımızı sunacağız inşallah. Bu tür organizasyonların milli sınırları ve ülkeleri aşan ümmet anlayışıyla ortaya çıkması gerçekten manidardır. Bizim için dünyanın neresinde olursa olsun tevhid davasını haykıran bir Müslüman varsa orası bizim için cihada layık bir vatandır diye düşünüyoruz. Katkı sunan herkesi kutluyoruz. Hayırlı ve mübarek olsun. Midyat halkımıza da çağrımız bu hayır çarşısını yalnız bırakmamaları, imkânlar ölçüsünde kim ne yapabiliyorsa az çok demeden elini taşın altına koyacaklarına inancımız tamdır.”diye konuştu.

Üç gün sürecek kermeste satılması için isteyen herkesin yemek, giyim eşyası ve her türlü eşyayı getirerek katkıda bulunabileceği ifade edilerek davet edildi. (İLKHA)



Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir