• DOLAR 32.485
  • EURO 34.758
  • ALTIN 2493.196
  • ...
Dere yatağına giren yüzlerce koyun birbirini ezdi 36 koyun telef oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Olay, dün akşam saatlerinden Bismil ilçesine 33 kilometre uzaklıkta bulunan Uğurlu köyünde meydana geldi.

Edinilen bilgilere göre köye 500 metre mesafede otlayan koyunlar, çobanlar tarafından sulak bir alana götürüldü. Bu esnada koyunlardan biri dere yatağına girdi.

Sürü psikolojisiyle hareket eden yaklaşık yüzlerce koyun da, dere yatağına giren koyunu takip etmesi sonucu birbirlerinin üzerine yığıldı. Olayda ezilen 36 koyun telef oldu.

"Hayvanların büyük bir kısmının sürünün peşinden gitmesini engelledik"

Koyun sahiplerinden Kutbettin Çorapçı, yaptığı açıklamada, kuraklık nedeniyle birçok su kaynağının kuruduğuna işaret ederek hayvanları sulak alana götürdüklerini söyledi.

Çorapçı, "Hayvanlarımızı bir buçuk metre derinlikte olan küçük ırmağa doğru götürmeye çalışırken, su içmek için dereye girmeye çalışan koyunlar birbirlerini ezdi. Olay esnasında ben, çoban ve bir arkadaşla birlikte o esnada tüm hayvanlar telef olmasın diye geriden gelen hayvanların önünü kestik. Böylelikle hayvanların büyük bir kısmının sürünün peşinden gitmesini engelledik. Hayvanları durdurduktan sonra kanalda üs üste binmiş hayvanları tek tek yukarıya çıkartarak hayata kalanları kurtarmaya çalıştık. Yaptığımız tüm müdahaleye rağmen 36 hayvanımız telef oldu." diye konuştu.

60 hanelik köyde, küçükbaş ve büyükbaş olmak üzere 800 hayvanın olduğunu söyleyen Çorapçı, "Köyümüzün suyunu kendi imkânlarımızla kazdığımız kuyulardan temin ediyoruz. Ancak bu yıl yaşanan kuraklıktan dolayı kuyularımızın yarısı kurumuş durumda. Devlet Su İşleri köyümüze iki sene önce bir kuyu açtı. Ancak kuyunun su deposu yapılmadığı için köylü olarak o kuyudan faydalanamıyoruz. Yapılan ihaleye rağmen su depomuz yapılmıyor. İhalesi yapılan su deposunun bir an önce yapılması ve köyümüzün su sıkıntısını giderebilmesini istiyoruz." dedi. (İLKHA)

 





Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir