• DOLAR 32.565
  • EURO 34.828
  • ALTIN 2433.93
  • ...
Mazlum-Der`e Polis Zorbalığı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR- TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu`nun Roboski ile ilgili hazırladığı rapora tepki amacıyla AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığı önüne siyah çelenk bırakıp bir basın açıklaması düzenlemek isteyen Mazlum-Der Genel Başkanı Yardımcısı Selahattin Çoban ile dernek üyeleri polis tarafından engellenince kısa süreli bir arbede yaşandı. Polis tarafından engellenmek istenen üyeler parti binasına yaklaştırılmadı. Polis barikatını aşamayan üyeler bulundukları yerde açıklama yapmak zorunda bırakıldılar.
 
Katliamlar sayfasında kara bir leke Roboski
Polis barikatı önünde açıklamayı okuyan Mazlum-Der Diyarbakır Şube Başkanı Abdurrahim Ay, "Bugün üzerinden 458 gün geçen bir katliamı sadece unutmamak ve unutturmamak için değil devlet tarafından yapılan bu katliamın yine devlet eliyle meşrulaştırılarak faillerin aklandığı Uludere raporunun ilgili komisyonca kabulünü protesto için buradayız. Katliamlar tarihine bir kara sayfa daha olarak geçen Roboski katliamının üzerinden geçen günler haftalar ve aylar boyunca mağdur ailelerin acılarına yenileri yine devlet tarafından eklenirken idari ve cezai soruşturmadan beklenen adalet umudu gün be gün zayıflamaya devam etti" dedi.
 
"Katliamın siyasi sorumlusu hükümettir"
Açıklamasında, "Hiç şüphesiz katliamın siyasi sorumluluğu hükümettedir" diyen Ay, "Bu sorumluluğun gereği olarak katliamı aydınlatmak, sorumluları tespit edip haklarında idari ve cezai soruşturmanın gereklerini yerine getirmek zorunda olan iktidar partisinin, içlerinde bölgeden de olan vekillerinin raporu hazırlayıp kabul etmesi, katliamın maddi boyutuna da ortak olması sonucunu doğurmuştur" ifadelerini kullandı.
 
Mazlum-Der Diyarbakır Şube Başkanı Abdurrahim Ay son olarak, "Bizler Mazlum-Der olarak Roboski için, maktulleri için, mağdurları için ve failleri için adalet gelene kadar yatıp kalkıp Roboski diyeceğiz, unutursak kalbimiz kurusun" şeklinde konuştu. (Osman İçli-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir