• DOLAR 32.502
  • EURO 34.596
  • ALTIN 2477.513
  • ...
Halktan elektrik ve doğalgaz zammına tepki: Zamlardan bıktık!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Elektrik ve doğal gaz fiyatlarına art arda zam geldi. Elektrik satış fiyatında 1 Temmuz'dan itibaren geçerli olmak üzere tüm abone grupları için yüzde 15 zam yapıldı. Doğal gazda ise temmuz ayı için konut abonelerinin tarifesine yüzde 12, sanayi grubu tarifesine yüzde 20 ve elektrik üretim santrallerinin tarifesine de yüzde 20,2 zam yapıldı.

Elektrik, doğalgaz bedellerine art arda yapılan zamlar, artan işsizlik ve hayat pahalılığı ile mücadele eden halkın kara kara düşünmesine neden oluyor. Halk, yapılan zamlara bir anlam veremediklerini, yapılan zamların ise büyük bir zulüm olduğunu söylüyor.

"İnsanlar nasıl geçiniyor, siz bunu biliyor musunuz?"

Sadece elektrik ve doğalgaza değil her şeye zam geldiğini dile getiren Mekin Sahat, yapılan zam ile ilgili tepkisini şu şekilde dile getirdi:

 “Geçen gün 5 litre yağı 62 TL’ye aldım şimdi bana diyor ki 70 TL yazıktır, günahtır. Bu fakirler ne yapsın? Elektriğe her gün zam üstüne zam benim gibi işsiz güçsüz 9 çocuğuna bakmaktan sorumlu bir vatandaşa yazıktır, günahtır. İnsanlar nasıl geçiniyor, siz bunu biliyor musunuz? Zenginin zaten umurunda değil ama siz birde garibanlara, işsizlere sorun."

"Her gün zam, nefes alıyorsun zam nefes veriyorsun zam bıktık artık"

Bu zamların halk için çok ağır olduğunu ifade eden Zeki Tektaş,  “Her gün zam her gün zam, nefes alıyorsun zam nefes veriyorsun zam, adım atıyorsun zam, artık bıktık. Bu zam özellikle emeklileri etkiliyor, 120 TL elektrik faturası ödüyordum bu gelen zamlarla 150 TL'den aşağı fatura gelmez. Halk artık bıktı, diyecek bir şey kalmadı.” ifadelerini kullandı.

"Zamlara alışmasak ne yapabiliriz ki?"

Eskiden 5-10 yılda bir zam geldiğinde milletin tepki gösterip ayaklandığını dile getiren Sadrettin Gündüz, "Yapılan zamlar öylesi günü birlik bir hal aldı ki, artık zamla yaşıyoruz." dedi.

Gündüz, "Biz bu hayat şartlarından memnun değiliz, sadece elektrik ve doğalgaz değil ki gıda maddelerine ve aklına gelen her şeye zam geldi. Onun için yapacak bir şey yok. Zamlara alışmasak ne yapabiliriz ki? İnsan iyi bir hayat yaşamadığı zaman elbet zamlara tepki verecektir. Hükümet bu zamlara bir çare bulması gerekiyor. Hükümet ekonomiyi yönetemiyor mu acaba, beceremiyor mu?" şeklinde tepki göstererek sorular yöneltti.

"Açıktan zam yapılmadığında da gizliden yapıyor"

Art arda gelen zamlara tepki gösteren Şefik Yıldız da şunları söyledi: "Demek milletimiz bu zamları kendine layık görüyor ki bu nedenle zam yapılıyor. Milletin haline bir bakar mısın, evine bir ekmek götürebiliyor mu? Zam üstüne zam, zaten alıştık, açıktan zam yapılmadığında da gizliden yapıyorlar. Para olmadığı için faturalarımızı ödemekte zorlanıyoruz."

"Elektrik ve doğalgaz şirketlerinin bu kadar zam yapması kabul edilebilir değil"

Salgının zengini daha zengin küçük esnafı ise bitirme süreci olarak yorumlayan Erdoğan Özavcı da şöyle konuştu:

“Salgın nedeniyle esnafın 2 yıldır iş yapmadığı her kesin malumudur. Elektrik ve doğalgaz şirketlerinin bu kadar zam yapması ise gerçekten kabul edilebilir bir şey değil. Bu zulümden başka da bir şey değil, halkın durumu ortada. Hani, 'anlatılmaz, yaşanır' diye bir tabir var ya! İşte halkın durumunu anlatacak bir şey kalmadı. Allah sonumuzu hayretsin.”

Her gün üst üste gelen zamlardan bıktığını ifade eden Ramazan Basut, Siirt’in çevresi barajlarla dolu olmasına rağmen enerjiyi bu kadar pahalı kullanmasına bir anlam veremediğini kaydetti. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir