• DOLAR 32.602
  • EURO 34.822
  • ALTIN 2495.037
  • ...
Mersin Limanında işçi kıyımı devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN - Mersin Uluslararası Liman İşletmesi (MIP), liman sahasında çalışan işçileri çıkarmaya devam ediyor. Son olarak Liman işletmesinden atılan 4 işçi ile birlikte, çıkarılan işçi sayısı toplamda 34`ü buldu.

 

İşten atılan işçiler aileleri ile birlikte Liman A Kapısı önünde bir basın açıklaması yaptı.

 

Basın açıklamasına CHP Genel Başkanı Yakup Akkaya, CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, Kristal-İş Genel başkanı Bilal Çetintaş ve Liman-İş Genel Başkanı Önder Avcı katıldı.

 

Çıkarılan işçilere destek vermek için gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya bir konuşma yaparak, \"Herhalde buraya piknik yapmaya gelmediniz. Herhalde buraya eşiniz ve dostunuz ile bayramlaşmaya gelmediniz. Onurlu bir mücadele vermeye geldiniz. Bu onurlu mücadele ise işinize, aşınıza sahip çıkmak içindir. Siz sendikanız ile birlikte bu örgütlü mücadelenizi verdiğiniz müddetçe, bu haklı mücadelenizi kazanacaksınız\" dedi.

 

Kristal-İş Sendikası Genel Başkanı Bilal Çetintaş da bir konuşma yaparak, \"Biz hep bekledik, belki çalışma yaşamı ile ilgili iyileştirme olur diye, ama tam tersine siyasi iktidar ulusal istihdam projesi adı altında her tarafı taşeronlaştırdı. AKP`nin işi taşeronları daha da çoğaltmak. Ama artık bu taşeronlaştırmaya dur demek zorundayız. Artık alanlardan inmemek zorundayız. Biz iktidarı bu düşüncesinden vazgeçirmek için alanlara inmek zorundayız\" dedi.

 

Liman-İş Sendikası Genel Başkanı Önder Avcı ise, Ankara`da Liman-İş Sendikasına yapılan baskını kınadıktan sonra, \"Limanların özelleştirmelerine baktığınız zaman, mutlaka uluslararası emperyalist şirketlerin ortaklıkları söz konusudur. Her gün buradayız. Çalışma barışı yok. Toplu sözleşme yok. Huzur yok. Hakkımızı alana kadar. Buradayız gitmeyeceğiz\" dedi.

 

Yapılan konuşların ardından basın açıklaması son buldu. (Osman Öksüz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir