• DOLAR 32.509
  • EURO 34.797
  • ALTIN 2419.611
  • ...
Vatandaş gece yarısı elektrik ve doğalgaza gelen zamma tepkili
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, 1 Temmuz'dan itibaren elektrik fiyatlarına yüzde 15 zam yapıldığını duyurmasının ardından, Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ'nin (BOTAŞ) internet sitesinde, Temmuz ayına ilişkin doğalgaza yüzde 12 zam yapıldığı duyuruldu.

Yapılan zamlarla ilgili İLKHA'ya değerlendirmede bulunan Adıyaman esnafı ve vatandaşalar durumdan rahatsız olduklarını belirtti.

Berber esnafından Yakup elektrik ve doğalgaza yapılan zamdan rahatsızlık duyduklarını belirterek, ''Bu salgın döneminde yapılan bu zamları doğal karşılamamız mümkün değil. Çünkü normal şatlarda kendi elektrik, su, telefon faturalarımızı ödeyemiyoruz. İşler zaten kötü durumda, zamlar da bunun üstüne gelince vay esnafın haline. Bu işin sonu pek hayırlı görünmüyor." dedi.

Tuncay Ekici, esnaf olarak zor durumda olduklarını ifade ederek, ''Elektriğe gelen zamlar esnaf olarak hepimizi zor durumda bırakıyor ama ne yapalım bizim yapabileceğimiz bir şey yok, tabiri caiz ise başa gelen çekilir. Zaten esnaf zar ağlıyor, salgın dönemi hepimizi çok kötü etkiledi. Bu konuda da hala devletimizden bir şeyler bekliyoruz. Yapılan bunca zammın da bizi artı değil eksi olacağına tekrar değinmek istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Emekli olduğunu ve aldığı maaşın kendisine yetmediğini dile getiren Fehmi Can, ''Vatandaş fakir durumda zaten. Bu zamlar da cabası oldu. Benim evin doğalgazı yok ama elektrik faturamız var onu da ödeyecek durumumuz yok. Emekliyim bin 700 lira gibi bir para alıyorum. Fakir insanlar çöküyor. Zamlardan önce aylık 70 ile 100 lira arasında değişen bir fatura ödüyordum. Bu zamlardan sonra 120 lira gibi bir fatura ödeyeceğim. Benim aldığım belli başka bir gelirimde yok nasıl ödeyeceğim." şeklinde konuştu.

Yetkililere zamları geri çekme noktasında çağrıda bulunan Emin Ata, ''Bu salgın döneminde epeyce zorluklar yaşadık. Elektrik faturasını zaten ödeyemiyorduk bir de üstüne yüzde 15 zam geldi bundan dolayı daha da sıkıntı çekeceğiz. Doğal gazda aynı şekilde. Çok fazla sıkıntı çekiyoruz. Bu konuda yetkililerin bize yardımcı olması için sesimizi duyulmasını istiyoruz." dedi.

Mustafa Kaya, ''Yüzde 15 oranında elektrik ve yüzde 12 oranında doğalgaza gelen zam faturalarda çok fark ettirecek. Bu durum esnaf olarak bizleri zor duruma koyuyor. Daha önce 250 lira gelen faturam 300 lira civarında olacak. Esnafın işi yok ama her gün zam gelen zamlar bizleri çok zorluyor." şeklinde konuştu

Taksicilik yapan esnaf ise, ''Her şey pahalı kat kat fiyatlar yükseliyor, insanların ruhu dahi yapılan zamlardan habersiz. Herkes halinden menün bizlerde memnunuz zaten yapacak bir şey yok. Faturalarımızı zar zor ödüyoruz." İfadelerini kullandı.

Yusuf Bal ise, ''Faturalarımı ödeyememeyle birlikte, geçim sıkıntısı da yaşıyoruz. Ne diyeceğimi bilemiyorum.  Sürekli zam ve pahalılık var.  Daha önce faturam 200 ile 120 lira arası geliyordu. Şimdi daha da artacak." dedi. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir