• DOLAR 32.512
  • EURO 34.954
  • ALTIN 2436.287
  • ...
Dargeçit Peygamber`e Sadakatte Buluştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MARDİN - Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Mardin`in Dargeçit (Kerboran) ilçesinde gerçekleştirilen ve binlerce peygamber sevdalısının katıldığı Kutlu Doğum etkinliği büyük bir coşku ile gerçekleşti.
 
Dargeçit (Kerboran) Pazar meydanı (Mirade Kiné Meydanı)nda yapılan etkinlik, Müslüm Akbulut`un Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı.
 
Çevre köy ve ilçelerden halkın yoğun ilgi gösterdiği etkinlik büyük bir coşkuya sahne oldu.
 
Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Dargeçit (Kerboran) Ravza-Der Başkanı Molla Kadri Şengül, "Müslümanlara zülüm eden Diktatörlerin devri bitti. Hüsnü Mübarek`lerin Saddam`ların devri bitti. Devir Artık Muhammed`in (S.A.V) devridir" dedi.
 
Konuşmanın ardından Özlem Ajans sanatçılarından Mustafa Altıntop Ve Özcan Atsat`ın seslendirdiği ilahilerle kitle büyük bir coşku yaşadı.
 
İlahiler eşliğinde sık sık tekbir getiren Peygamber âşıkları, "Dargeçit`ten Medine`ye Selam", "Kalplerin Ve Gönüllerin Şifası, Önderimiz Peygamberimiz Hz. Muhammed" dövizleri açtı.
 
Molla Selami Altun`un okuduğu Mevlüd-i Şerif`ten sonra bir konuşma yapan Molla Osman Teyfur, "Selam olsun Kürdistan fatihi Mus`ab bin Umeyr`e, Selahaddin Eyyubi`ye. Ne zaman insan kendini unuttu, ne zaman başkalarının kölesi oldu, başkaları için secdeye kapıldı, işte o zaman Allah bir Peygamber gönderdi. İnsanlar yine başkasının kölesi oldu. Hatta o kadar düştüler ki kız çocuklarını diri diri gömdüler, tahtadan put yaptılar, o putlara taptılar. İşte tam bu zamanda Allah Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V)`i onlara elçi olarak yeryüzüne gönderdi" dedi.
 
"İslam dinine düşmanlık yapanlar utansın"
Teyfur konuşmasının devamında, "İslam dinine saldıranlar utansın. okullarda namusumuzu ayaklar altına alanlar utansın. Biz İslam`ı yaşamaktan ve yaşatmaktan utanmayacağız" ifadelerini kullandı.
 
Peygamber Efendimizin başına gelen musibetlere rağmen davasından vazgeçmediğine dikkat çeken Teyfur, "Bizde onun ümmeti olarak bu davayı bırakmayacağız ve bırakmaya da niyetimiz yok. Bedeli ne olursa olsun" diyerek konuşmasını bitirdi.
 
Salâvat Kampanyası çerçevesinde okunan milyonlarca salavat ve yüzbinlerce Yasin-i Şerif Peygamber efendimizin ruhuna teslim edildi.
 
Grup Botan`ın seslendirdiği ilahilerin ardından, Molla Ali Yiğit`in okuduğu dua ile program sona erdi. (M. Şerif Aşkın, M. Sait Başaran, Halil Akbalık - İLKHA)

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir