• DOLAR 32.355
  • EURO 35.113
  • ALTIN 2308.135
  • ...
Gaziantep’te hastanedeki yangının elektrik kontağından çıktığı tahmin ediliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Yangın, Şahinbey ilçesi Tepebaşı Mahallesinde bulunan tarihi taş binada hizmet veren özel hastanede saat 05.15 sıralarında yangın çıktı. İddiaya göre, hastaların tedavi gördüğü binanın dışında kurulu olan MR görüntüleme merkezi yanındaki havalandırma sistemindeki bir klima ünitesinde yangın çıktı.

Klima ünitesindeki alevleri gören hastane çalışanları durumu itfaiyeye bildirdi. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye, AFAD, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi.

 

Havalandırma ünitesindeki yangının hastanenin tamamına sıçrama ihtimali üzerine hastane yönetimi tarafından hastaların tahliyesi kararı alındı.

İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri, yangına müdahale ederken hastanede tedavi gören ve dumandan etkilenen bazı hastalar hastanenin çatısına uzatılan yangın merdiveniyle kurtarıldı.

Yangın nedeniyle dumandan etkilenen 17’si yeni doğan bebek olmak üzere 45 hasta ambulanslarla kentteki çeşitli hastanelere sevk edildi. Hastalar götürüldükleri hastanelerde tedaviye alındı. Tahliyesi yapılan 45 hastada yangın ya da oluşan duman nedeniyle herhangi bir sorun yaşanmadığı belirtildi.

Yangın ekiplerin bir saat 15 dakika süren çalışması sonucu kontrol altına alınırken hastanede soğutma çalışmaları devam ediyor. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, hastaneye gelerek hastane yetkililerinden bilgi aldı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Cafer Yılmaz, İLKHA muhabirine yaptığı açıklamada, yangın ihbarının hemen ardından ekiplerin olay yerine sevk edildiğini söyledi.

Yangının bir saat 15 dakika içerisinde hastaneye sıçramadan kontrol altına alındığını belirten Yılmaz, 20 araç ve yaklaşık 60 personelle yangına müdahale ettiklerini ifade etti.

“45 hastanın 17’si bebekti”

Yangının sabah 05.15 sularında çıktığını bildiren Yılmaz, “Saat 05.15 gibi 112 acil çağrı merkezimize hastanemizden ihbar geliyor. Ekiplerimiz 3-4 dakika içerisinde burada oldular, yangının büyümemesi için de 20'ye yakın araç yaklaşık 60 personelle yangına müdahale edildi. Aslında hastanemiz ile olan işbirliğimiz daha önce yaptığımız tatbikatların biz burada meyvesini aldık. Eğitim ve tatbikat bu tür olaylarda çok önemlidir. Hep birlikte 45 hastamızı, bu 45 hastamızdan 20'ye yakını kuvözde yeni doğan bebekti ve burnu bile kanamadan Allah'a hamdolsun kazasız belasız tahliye ettik.” dedi.

“Yangının görüntüleme ünitesindeki ısınmadan kaynaklı çıktığı tahmin ediliyor”

Hastanedeki yangın büyümeden kontrol altına alındığını belirten Yılmaz, “Şehrimize çok geçmiş olsun. Yaptığımız ön değerlendirmelere göre, yangının görüntüleme ünitesindeki ısınmadan kaynaklı çıktığı tahmin ediliyor. 40 derece sıcaklık var ve cihazlar yoğun çalışıyor. İlk belirlemelere göre de yangının klima bölümünde çıktığı değerlendirilmektedir. Hastanemizde önceki yıllarda yaptığımız tatbikatın meyvesini aldık. Seri ve koordineli çalışma oldu. İtfaiye olarak bütün imkanlarımızla bugün sabahtan beri buradaydık. Çok şükür gereği yapıldı, soğutma çalışmaları ve tedbir amaçlı burada duruyoruz. Şehrimize geçmiş olsun.” diye konuştu.

“Hastanenin büyük bir kısmı kullanılabilecek durumda”

Yangının bir saat 15 dakikada kontrol altına alındığını belirten Yılmaz, “Bu hastanemiz tarihi bir bina, taş ve hassas bir binamız. Gerçekten böyle binalarda bir saat içerisinde yangın büyümeden ki şu anda hastanenin büyük bir kısmı kullanılabilecek durumda. Görüntüleme ünitesi tekrar dizayn edilip, elden geçilirse hastanemiz inşallah hizmetini verecek, bu nedenle çok büyük bir başarı sağladık.” ifadelerini kullandı.

Hastanenin genel koordinatörü Doktor Cezmi Ük, ilk belirlemelere göre yangının MR teknik odasında elektrik kontağından çıktığını ifade etti.

“Yarım saat içerisinde bütün hastaneyi boşalttık”

Yangının hemen ardından hastaları riske atmamak için hastanenin boşaltılması kararını aldıklarını dile getiren Ük, “Hem itfaiye ekiplerimiz hem 112 inanılmaz bir performansla hizmet verildi. Yaklaşık yarım saat içerisinde bütün hastaneyi boşalttık. Yangın kontrol altına alındı. Çok şükür ki herhangi bir yaralanma, ölüm hadisesi olmadan bu olay çözüldü. Burada vurgulamak istediğimiz konu; Sağlık Bakanlığımız devamlı tatbikatlar yaptırıyor, iş güvenliği yasalarımız çıkıyor. Bugün bunların ne kadar önemli olduğunu fark ettik. Tatbikat ve iş güvenliği yasalarının önemini bugün acı bir şekilde anlamış olduk. Hiçbir panik, sıkıntı ve kaos olmadan itfaiye ve 112 sayesinde bütün hastalarımızı çok hızlı bir şekilde diğer özel ve devlet hastanelerine sevk ettik, hastalarımız bu hastanedeki meslektaşlarımıza emanet edilerek güvenliği sağlamış olduk. Tatbikatları önemliymiş. O yaptığımız tatbikatları bugün kullanma fırsatımız oldu. Çok şükür semeresini de gördük, çok başarılı bir şekilde ve hiçbir sıkıntı da olmadan olay çözüldü.” şeklinde konuştu.

Cumhuriyet savcısının denetlenmesinden sonra hastanenin tekrar servis vermeye başlayacağını ifade eden Ük, yataklı kısımda bir sıkıntı olmadığından dolayı acil servis, poliklinik fizik tedavi ve diğer bütün bölümleri yarın sabaha kadar açacaklarını bildirdi. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir