• DOLAR 32.591
  • EURO 34.833
  • ALTIN 2417.666
  • ...
İHH`dan Suriyelilere ilaç yardımı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - İHH İnsani Yardım Vakfı Van Şubesi`nin Suriye yardımları sürüyor. Gönderilecek yardımlar öncesi konu ile ilgili bir açıklama yapan İHH Van çalışmaları yetkilisi İbrahim Çinkılıç, Suriye`de bulunan mazlum halkın gün geçtikçe insani yardımlara olan ihtiyacının arttığını söyledi.


Çinkılıç, \"Ülke içindeki göçler milyonları geçmiş ve yaşam şartlarının oldukça kötü olduğu kampların sayısı da buna paralel olarak artmıştır. Savaş boyunca kadınlı çocuklu 60-70 bin insan katledilmiş, 100 binlercesi yaralanmış, tutuklanmış veya kayıp olmuştur. Binlerce kadına tecavüz edilmiştir. Esad güçleri özellikle kaybettikleri şehirlerde taş üstüne taş koymamışlardır. Tüm bunların neticesinde gelişmişlik seviyesi olarak dünyada zaten 130. sıralarda olan Suriye de üretim, sanayi ve tarım durma noktasına gelmiş, yaklaşık 10 milyon nüfus açlık tehlikesi ile karşı karşıya getirilmiştir\" dedi.


İHH olarak yaptıkları faaliyetleri anlatan Çınkılıç, \"Suriye`ye 1000 TIR insani yardım hedefiyle kampanya başlatmıştır. Bizde 2 büyük, yıkıcı deprem yaşamış ve maddi-manevi desteğin önemini en derinden hissetmiş Vanlılar olarak bu kampanyaya destek olmaya devam ediyoruz. Bugün ile birlikte 500 bin TL değerinde 13 TIR yardım malzemesi göndermiş oluyoruz. Gönderdiğimiz yardım TIR`ları içerik olarak şöyle; 2 bin 286 koli giyim malzemesi, bin 500 torba (75 ton) un, 3 bin 900 adet battaniye, 450 koli tıbbi malzeme-ilaç, 30 koli ayakkabı, 300 koli gıda, 50 adet halı, 7 adet çadır, 100 adet sünger döşek\" ifadelerini kullandı.


Bugün itibariyle Suriye`deki halka ulaştırılmak üzere, 1 adet ambulans ve 225 bin TL değerinde ilaç ve tıbbi malzeme gönderdiklerini söyleyen Çinkılıç, yapılan bu yardımların İHH ve AID (Uluslar Arası Doktorlar Birliği) aracılığı ile yerine ulaştırılacağını kaydetti.

Çinkılıç son olarak tüm hayırsever Van halkına ve gönüllülerine, ilaç kampanyasına katkı sunan Eczacılara ve YYÜ Tıp Fakültesi Genç Hekimler Öğrenci Topluluğuna teşekkür etti.


Yapılan açıklamaların ardından 225 bin TL değerindeki ilaç ve tıbbi malzemeler ile bir adet ambulans Suriye`deki halka ulaştırılmak üzere yola çıktı. (Fırat Arslan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir