• DOLAR 32.535
  • EURO 34.801
  • ALTIN 2488.734
  • ...
LGS birincisinden başarısının nedeni hakkında açıklama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Malatya'da özel bir kolejde okuyan Alperen Yıldırım, 6 Haziran 2021 tarihinde gerçekleştirilen Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavında tüm soruları doğru cevaplayarak 500 tam puanla Türkiye birincisi oldu.

Yıldırım ailesi, kapılarını İLKHA muhabirine açarak yaşadıkları sevinci paylaştı.

 

Türkiye birincisi olmanın çok farklı ve güzel bir duygu olduğunu ve başarısının sırrının düzenli çalışmaktan geçtiğini kaydeden Alperen Yıldırım, çalışıp dua ederek Allah’tan istediğini, Allah’u Teâlâ’nın da kendisine bu başarıyı verdiğini söyledi.

Eğitimci olan Bilal ve Tuğba Yıldırım çifti ise oğullarının düzenli çalıştığını, kendilerine çok büyük sevinç yaşattığını ve kendisiyle gurur duyduklarını dile getirdiler.

Alperen Yıldırım

“Başarımın sırrı düzenli çalışmak”

Başarısının sırrını düzenli çalışmaya bağlayan Alperen Yıldırım, “Düzenli çalıştım. Arada mola vererek dışarıya çıkıp hava alıyordum, bazen bisiklet sürerek kafayı dağıtıyordum. Müzik dinleyip kitap okuyordum. Kitap okumayı da çok seviyorum. Bu işin püf noktası düzenli çalışmak ve gerektiği yere kadar çalışmak. Çok soru çözmek değil, nitelikli soru çözmek. Boş zamanlarımı iyi geçirmeye çalışıyordum. Hafta içi baya yoğundum, hafta sonları da günün yarısını çalışmakla yarısını ise dinlenmekle geçiriyordum.” dedi.

“Dua ederek çalıştık Allah da bize bu başarıyı verdi”

Türkiye birincisi olduğunu öğrendiğinde sevinçten adeta havalara uçtuğunu söyleyen Yıldırım, “Gerçekten çok farklı ve güzel bir duygu, insanı çok mutlu ediyor. Diğer 96 arkadaş ile birlikte Türkiye birincisi olduk, onları da tebrik ediyorum. Asıl hedefim ful yapmak değildi. En fazla 1-2 yanlış hedefim vardı, ful yaptığımı öğrenince çok mutlu oldum çünkü beklemediğim bir sonuçtu. Dua ettik, çalıştık, Allah’tan (Celle Celaluhu) istedik, Allah da bize bu başarıyı verdi.” diye konuştu.

 

“Rabbim uzun ömür verirse hedefimde makina mühendisliği var”

Sınava girerken strese girilmemesi gerektiğini kaydeden Yıldırım “Çok stres yapılacak bir sınav değil, zordur ama stres yaparsak hak ettiğimizden daha aşağı bir puan almamıza neden olur. Stres yapmadığımız sürece çok iyi yerlere gelebiliriz. Rabbim uzun ömür verirse hedefimde makina mühendisliği var. İnşallah o günleri de günleri de göreceğiz.” diye belirtti.

“Müthiş bir duygu, çok sevinçliyiz”

Kendisinin de eğitimci olduğunu belirten Baba Bilal Yıldırım, “Ben de öğretmenim. Aslında Alperen, eğitimci bir ailenin çocuğu ama çoğu kendi başarısı. Oğlumuzu tebrik ediyoruz, bizlere inanılmaz bir sevinç yaşattı. Gerçekten bu sevincin tarifi yok ancak içerden hissedilir. Hala yüreğimiz o sevinçle atıyor. Daha önceden ful yaptığını kitapçıktan görmüştük ama resmi sonucu görünce daha bir heyecanlandık, daha bir mutlu olduk. Hepimiz ailece birbirimize sarıldık, müthiş bir duygu, Allah herkese nasip etsin. Oğlumun başarısının temeli ilkokuldan beri düzenli bir şekilde çalışmasıydı. Son sene biraz daha düzenli bir şekilde çalıştı. Düzenli çalışmanın eseri bu, ben öyle düşünüyorum. Öğretmenleri de biz de elimizden geleni yaptık. O da zaten elinden gelenin fazlasını yaptı. Bundan dolayı çok mutluyuz.” diyerek yaşadıkları sevinci anlattı.

Anne Tuğba Yıldırım ise kendisinin de matematik öğretmeni olduğunu belirterek, “Oğlumla gurur duyuyorum ve çok mutluyum. Çalıştı, azmetti ve çok şükür başardı ve bize güzel bir gün yaşattı.” dedi. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir