• DOLAR 32.558
  • EURO 35.021
  • ALTIN 2427.801
  • ...
Üniversitede `Kütüphaneler Haftası` etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞIRNAK - Şırnak Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı, "49. Kütüphaneler Haftası" münasebetiyle İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonunda bir etkinlik düzenledi. Etkinliğe Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Akmaz, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Taş, Genel Sekreteri Yrd. Doç. Dr. İbrahim Baz, İlahiyat Fakültesi Dekanı Seyit Avcı, Araştırmacı-Yazar Abdullah Yaşin ve çok sayıda öğretim elemanı ve öğrenci katıldı.

Etkinlikte bir konuşma yapan, Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Fikret Ülgen, "Kitapların olmadığı bir dünya düşünülemez. Eğitimin, bilimin, sanatın temeli kitaba dayanır. İnsanlar için bu kadar değerli olan kitaplar kütüphanelerde korunur ve araştırmacıların, öğrencilerin, tüm insanların hizmetine sunulur. Günümüzde uygarlık çok gelişmiştir. Radyo, televizyon, bilgisayar, internet gibi iletişim ve bilgilenme araçları çok yaygınlaşmıştır. Ne kadar gelişse ve yaygınlaşsa da bunların hiçbirisi kitabın yerini tutamaz. Zaten dünyanın en gelişmiş ülkelerinde kitaba ve kütüphaneye olan ilginin azalmaması, hatta artması bunun kanıtıdır. Ülkemizin insanı okumayı pek sevmiyor. Yapılan araştırmalar bu gerçeği çok çarpıcı bir şekilde ortaya koyuyor. Bir Japon yılda 25 kitap okuyor, bir İsveçli yılda 10 kitap okuyor, bir Fransız 7 kitap okuyor. Türkiye` de 6 kişi yılda 1 kitap okuyor" şeklinde konuştu.

Etkinlikte yıl içinde kütüphaneden en çok faydalanan ve kitap okuyan 3 öğrenci, akademisyen ve idari personele hediyelerini Rektör Prof. Dr. Ali Akmaz ve Üniversite Genel Sekreteri Yrd. Doç. Dr. İbrahim Baz verdi.

Etkinlik, sinevizyon ve Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığında görevli personelin sahnelediği tiyatro gösterisiyle sona erdi. (Muhammed MÜLDÜR - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir