• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Hamas lideri Heniyye: "Kudüs davasının müzakere masasına yatırılmasını reddettik"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Heniyye, Lübnan'daki temasları kapsamında başkent Beyrut'ta siyasiler, kanaat önderleri ve gazetecilerden oluşan onlarca Lübnanlı ve Filistinliyle bir araya geldi.

Siyonist rejim'in Gazze'ye düzenlediği son saldırılara karşılık başlattıkları "Kudüs'ün Kılıcı" operasyonunu anlatan Heniyye, ateşkes için ara buluculuk yapan bazı ülkelerin müzakere tekliflerini de kendilerine ilettiğini aktardı.

Söz konusu müzakere tekliflerinde kendilerine Gazze'ye yönelik ablukanın yanı sıra Kudüs ve yeniden imar konularının görüşülmesi yönünde öneriler yapıldığını kaydeden Heniyye, "Ama Kudüs davasının müzakere masasına yatırılmasını reddettik. Karşılıklı ateşkeste mutabık kalmamız halinde Kudüs üzerine müzakere edilmez. Mısır'a da bunu ilettik." dedi.

Kudüs'ün hem Filistin halkını hem de dünyanın özgür insanlarını birleştirdiğini vurgulayan Heniyye, Kudüs'ün Siyonist rejim'le yapılacak doğrudan veya dolaylı müzakerelere dahil edilmesini kabul etmeyeceklerini belirtti.

Kudüs'ün Kılıcı operasyonuyla birçok stratejik başarı elde edildiğine dikkati çeken Heniyye, bu operasyondan sonra dünyada Filistin davasına bakışın hem siyasi hem de kamuoyu açısından değiştiğini vurguladı.

Filistin halkının mücadelesi için çalışmalarını içerde ve dışarıda birleştirmeleri gerektiğini söyleyen Heniyye, ulusal birliği sağlama ve direnişi güçlendirme çabalarını sürdüreceklerini ifade etti.

Siyonist rejim'in abluka altındaki Gazze Şeridi'ne 10 Mayıs'ta başlattığı saldırılar, Hamas ile varılan ateşkes doğrultusunda 21 Mayıs'ta sona ermişti.

Hamas Siyasi Büro Başkanı Heniyye, Siyonist rejim saldırıları sonrası çıktığı yurt dışı turu kapsamında Mısır, Fas ve Moritanya'yı ziyaret etmişti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir