• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
LGS’de Gaziantep'ten 2 öğrenci Türkiye birincisi oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Milli Eğitim Bakanlığı 6 Haziran'da 2 oturumda tamamlanan Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınav sonuçlarını bugün açıkladı. Sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından 36 farklı ilden 97 öğrenci, Türkiye birincisi oldu. Gaziantepli 2 öğrenci de Türkiye birincileri arasında yer aldı.

Şair Nabi Ortaokulu öğrencisi Hakan Şahin ve özel bir ortaokul öğrencisi Mehmet Ertuğrul Kaya, LGS’de 500 tam puan alarak Türkiye birincileri arasına girdi.

Gaziantep Valisi Davut Gül, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, LGS’de Türkiye birincileri arasına giren Şahin ve Kaya’yı tebrik etti.

Gül, “Türkiye birincisi olan öğrencilerimiz Hakan Şahin ve Mehmet Ertuğrul Kaya kardeşlerimizi tebrik ederim. Bu başarıda emeklerini esirgemeyen velilerimize, öğretmenlerimize ve idarecilerimize teşekkür ederim.” dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe de, “Bu gururu gazi şehrimize yaşatan öğrencilerimiz Hakan Şahin’i ve Mehmet Ertuğrul Kaya’yı tebrik ediyorum. Öğrencilerimizin birinci olmasında emeği geçen okul idarecilerimizi, öğretmenlerimizi ve velilerimizin bu başarıda emekleri unutulmamalı. Uzaktan eğitim sürecinde öğrencilerimize Milli Eğitim Bakanlığımız, Valiliğimiz, Belediyelerimiz bir çok çalışma yaptı, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” diye konuştu. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir