• DOLAR 32.52
  • EURO 34.888
  • ALTIN 2435.944
  • ...
Çocuklar ve gençler spora yönlendirilerek madde bağımlılığından uzaklaştırılıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Adıyaman'da farklı mahallelerde kurulan 15 halı sahada futbol ve değişik spor dallarıyla ilgilenen çocuklara yönelik eğitimler verilmeye başlandı.

Gaziantep'ten misafir olarak gelen çocuklar Adıyaman'daki yaşıtlarıyla futbol müsabakasında karşı karşıya geldi.

 

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Adıyaman Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç, "Özellikle dezavantajlı mahalleler de 15 tane semt sahası yaptık ve bu sahaların hepsi faaliyete geçti. Kızılay'ın öncülüğünde yaz spor okulu konsepti içerisinde bu müsabakalar başladı. Kızılay'ın destekleri ile birlikte sporu teşvik etmek amacımız. Son zamanlar da bağımlılıkla ilgili gerek dijital, sigara ve diğer bağımlılıkları önlemenin en güzel yolu sporu teşvik etmektir. Dolayısıyla sporla başlayıp inşallah iler ki zamanlarda da bir takım sanatsal faaliyetlere de ağırlık vererek çocuklarımızı katma değeri yüksek alanlara yönlendirmek amacındayız. Çocukları neşeli gördükçe biz de neşeli oluyoruz." dedi.

Çocukların spor faaliyetleri için kıyafet ve ekipman desteğinde bulunan Adıyaman Kızılay Şubesi yönetim kurulu üyesi İzzet Özgenç, "Daha önceki yılda da olduğu gibi bu sene çocuklarımızın sportif faaliyetlerde ihtiyaç duyduğu forman, spor ayakkabı, çanta gibi malzemelerde sponsor olarak çocuklarımızın sportif faaliyetlerine yardımcı oluyoruz." ifadelerini kullandı

Adıyaman Spor Der Kulüp Başkanı Mesut Karayılan, ''Bahçecik Mahallesi'nde Kızılay iş birliği ile yaz spor okulu açıyoruz. 6 ay sürecek yaz spor okulumuz tamamen ücretsiz ve sadece Bahçecik Mahallesi'ne hitap etmektedir. malzeme konusunda Adıyaman Kızılay Şube Başkanımıza desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

Adıyaman Muhtarı Mehmet Yolcu, ''Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın spora yönelik faaliyetlerinde çok büyük bir gelişme var. Çocukların madde bağımlılığından uzak tutacak bir ortam oluşturmak için bu tür sportif faaliyetler geçekten bizim için sevindiricidir." dedi. (İLKHA)

 

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir