• DOLAR 32.374
  • EURO 34.978
  • ALTIN 2325.581
  • ...
Mil-Diyanet Sen: Camilerin elektrik yönetmeliği değiştirilmeli
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Doru, yaptığı açıklamada son zamanlarda bölgede elektrik borcu bahane edilerek camilerin elektriğinin kesilmesine tepki göstererek çözüm önerileri sundu.

Şırnak’ın Cizre ilçesinde borçları bahane edilerek elektriği kesilen camilere hâlâ elektrik verilmediğini ve bu sorunun bakanlık nezdinde düzeltilmesi gerektiğini belirten Doru, camilerde elektrikle ilgili yönetmelikte geçen 'aydınlatma giderleri' ibaresinin, 'enerji giderleri' olarak değiştirilmesi gerektiğini" vurguladı.

 Doru, "Uzun zamandır gündemde olan cami ve Kur'an kurslarının elektrik faturası problemi ciddi boyutlara ulaştı. Öncelikle şunu belirtmek isterim, cami ve Kur'an kurslarımız hatta resmi bir kurum olan müftülük binalarımızın bile arsasından tutun inşaatına kadar tüm yapılış aşamaları döşeme veya iaşesine kadar halk tarafından karşılanmaktadır. Buna rağmen kalkıp halka elektrik faturalarını da ödetmek haksızlık ve adaletsizliktir. Nitekim resmi kurumlarımız olan okullar ve hastanelerden elektrik faturaları alınmıyor. Nasil ki okullarda velilerden; hastanedeki hastalardan elektrik faturaları temin edilmiyorsa aynı şekilde cami gibi resmi kurumlardan hatta müftülükten elektrik ücreti talep edilmemeli. Bu, sadece camileri elektriksiz bırakmak değil aynı zamanda halkı Müslüman olan bir ülkede ezanları da susturmaktır." ifadelerini kullandı.

"Camilerin elektriğini borç bahanesiyle kesen şirketler hakkında yasal işlem yapmalıdır"

Ezanların okunmasına engel olan bu kanunsuz işlemin durdurulması gerektiğini aktaran Doru, "Bu sorunun artık köklü bir çözüme kavuşturulması lazım. Bu konuda Genel Başkanımız Celalettin Gül bey gereken girişimleri en gür sada ile yapmaktadır. Hem Enerji Bakanlığı ile hem de Diyanet işleri Başkanlığımız ile görüşmeler yapmıştı ve çözüm önerilerinde bulunmuştu. İnşallah en kısa zamanda o sıkıntı resmi olarak da köklü bir şekilde halledilir. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, camilerin elektriğini borç bahanesiyle kesen şirketler hakkında yasal işlem yapmalıdır. Çünkü bu büyük bir vebaldir.  Devletin kurumu olan müftülük binası ve camilerin elektriğinin kesilmemesi lazım.  İl ve ilçelerdeki camilerimizin elektriğini kesen şirketlere de çağrıda bulunuyoruz, ezanların okunmasına engel olan bu kanunsuz işlemi lütfen durdurunuz, kestiğiniz elektrikleri bir an önce açınız." dedi. (İLKHA)

 





Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir