• DOLAR 32.537
  • EURO 34.814
  • ALTIN 2492.23
  • ...
SON DAKİKA
Kilo vermek için çeneleri kilitleyen buluş!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dünyada bir ilk olan bu yeni cihaz, diş kliniklerinde kullanılan bir tür mıknatısın hastanın üst ve alt azı dişlerine vidalar yardımıyla takılmasıyla çenelerin sadece iki milimetre açılmasını sağlıyor.

Otago Üniversitesi Sağlık Bilimleri Okulu'ndan baş araştırmacı Paul Brunton cihazla ilgili şunları söyledi: “Bu yenilik, kişinin nefes almasını veya konuşmasını engellemeden sıvı bazlı bir diyet izlemeye zorluyor.”

Brunton yeni cihazın kalıcı olmayan, ekonomik ve çekici olan cerrahi müdahalelere bir alternatif olduğunu ve olumsuz bir sonuç doğurmayacağını söyledi.

Otago Üniversitesindeki araştırmacılar küresel obeziteyle mücadeleye yardımcı olmak için dünyanın bu ilk kilo verme cihazını geliştirdiler.

İngiliz Diş Hekimliği Dergisi'nin (British Dental Journal) bu ayki sayısında sonuçları yayınlanan çalışmayı yapan araştırmacılar Dental Slim Diet Control adı verilen cihazla iki haftalık bir deneme yapan yedi kadının ortalama 6.36 kilo kaybettiğini söylediler.

Araştırmacılar hastaların başlangıçta bir miktar rahatsızlık yaşadıkları sonucuna vardıklarını ancak genel olarak tolere edilebilir bulduklarını söylediler.

1980' lerde popüler olan ve insanları sıvı diyetlerle sınırlamak için kullanılan çene teli yönteminin aksine bu cihaz kusma veya panik atak halinde devre dışı bırakılabiliyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir