• DOLAR 32.528
  • EURO 34.997
  • ALTIN 2435.104
  • ...
Yeryüzü Doktorları 14 ülkede kurban organizasyonu gerçekleştirecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Gönüllü bir grup doktorun kurduğu ve mazlum coğrafyalarda sağlık hizmetleri yürüten Yeryüzü Doktorları, bu yılkı kurban organizazyonlarını sürdürüyor.

 

14 ülkede yapacakları kurban çalışmaları ile ilgili İLKHA muhabirine konuşan Yeryüzü Doktorları Program ve Operasyonlar Müdürü Safa Şimşek, çalıştıkları coğrafyalarda sağlık hizmetlerinin yanı sıra pek çok insani dram ve insani ihtiyaca şahitlik ettikleri için sağlık çalışmalarının yanı sıra Ramazan ve Kurban organizasyonları da yaptıklarını söyledi.

"Sadece sağlık hizmeti sunarak oradan dönüp gelmek içimizde buruk bir acı bırakıyor"

Şimşek, "Mesela sağlık hizmeti sunduğumuz bir yerde hizmet almayı bekleyen insanlar arasında ciddi şekilde açlığın, sefaletin olduğunu görüyoruz. Sadece sağlık hizmeti sunarak oradan dönüp gelmek içimizde buruk bir acı bırakıyor. Dolayısıyla biz de Ramazan ve Kurban gibi bizim için kutsal olan zamanlarda, infak zamanlarında çalışma yapıp insani dramlara şahitlik ettiğimiz bölgelere katkı sağlamak amacıyla çalışma yapmayı üzerimize düşen bir vazife olarak görüyoruz." dedi.

 

"Sağlık hizmetleriyle birlikte beslenme sağlığı kapsamında kurban organizasyonları yapıyoruz"

Dünyanın her tarafında yoksul ve ihtiyaç sahibi insanların olduğunu ancak dünyanın değişik coğrafyalarında görülen açlığın artık Türkiye'de görülmediğini belirten Şimşek, yaptıkları kurban organizasyonlarının amacı hakkında şunları söyledi:

Yurt içinde yoksul ve muhtaçlara destek sağlamak amacıyla birçok kurum çalışma yürütüyor. Ancak yurt dışında, dünyanın en çok ihtiyaç sahibi olan coğrafyalarda senede bir defa et (Kurban Bayramı) et gören ve o yardımları ulaştırırken şahit olduğumuz manzaralarda insanın içini acıtan, yüreğine dokunan çok manzaralara şahitlik ediyoruz. O yüzden sağlık hizmetleriyle birlikte beslenme sağlığı kapsamında kurban organizasyonları yapıyoruz. Dernek olarak 16 yıldır Kurban Bayramı'nda kurban çalışması yapıyoruz. Bu yıl da 14 ülkede (Asya-Afrika-Ortadoğu) organizasyon çalışmalarımızı planladık. Afganistan, Pakistan, Bangladeş, Çad, Somali, Nijer, Uganda, Yemen, Filistin, Suriye gibi ülkelerde, dünyanın dört bir yanında yıl içerisinde sürekli faaliyet gösterdiğimiz coğrafyalarda kurban organizasyonlarımızı planladık.

"Kurban bağışı yapmak ve çalışmalardan haberdar olmak için yyd.org.tr adresi ziyaret edilebilir"

Şimşek, "Her yıl yaptığımız gibi inşallah bize verilen emanetleri yerlerine ulaştıracağız. Kurban çalışmalarımıza destek vermek isteyen bağışçılarımız, Zeytinburnu'nda bulunan derneğimizi ya da yyd.org.tr adresini ziyaret ederek hem sene içerisinde yaptığımız faaliyetlerden detaylı olarak bilgi alabilir hem de kurban çalışmalarımız için nasıl bağış yapacaklarına dair bilgi bulabilirler." diye konuştu.

"Hayatlara hep birlikte dokunmaya davet ediyoruz"

Kendilerini elçi olarak gördüklerini ve sahada yaptıkları çalışmaları Türkiye'deki halka aktardıklarını kaydeden Şimşek, "Gerçekten bize ihtiyaç var. Sahaya her gittiğimizde, oradaki insanlara her dokunduğumuzda gördüğümüz tebessümler ve Türkiye'den giden desteği görmeleri onların sadece fiziksel ihtiyaçlarını gidermek değil gönüllerine de bir dokunuş oldu. Bu yönüyle aslında hayatlara dokunmuş oluyoruz. Hayatlara hep birlikte dokunmaya davet ediyoruz." şeklinde konuştu. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir