• DOLAR 32.587
  • EURO 34.806
  • ALTIN 2411.671
  • ...
Akşener: Siz bu öğrencilere neden gıcık oluyorsunuz?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

YKS sınavını değerlendiren Akşener; Milli Eğitim Bakanı'na sesleniyorum. Siz bu öğrencilere neden gıcık oluyorsunuz? 1,5 yıldır zorluklarla eğitimlerine devam etmeye çalışan 2,6 milyon gencin önüne konulan sınavın bu kadar zor olmasının nedeni nedir? Niye intikam alıyorsunuz, ne yaptılar size? Salgın şartlarından derinden etkilendiler. Devletten beklenen bu durumu tersine çevirecek düzenlemeler yapmasıdır. Siz soruların formatlarını değiştirmeyi, sınavı iyice zorlaştırarak öğrencileri adeta cezalandırmayı tercih ettiniz. Böyle vicdansızlık olur mu? Yazıklar olsun hepinize. Öğrencilerimizi adeta cezalandırmayı tercih ettiniz. Yazıklar olsun. Eğitimzede gençlerimizi yürekten kutlamak istiyorum. İktidarın onlara reva gördüğü zorluklara rağmen ellerinden geleni yaptılar.'' ifadelerini kullandı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'söke söke alırlar'  ifadesini eleştiren Meral Akşener; ''Sayın Erdoğan, Kanal İstanbul'a karşı durduğumuz için 'Boş konuşuyorlar, tahkim yoluyla o parayı söke söke alırlar' dedi. Bunu söyleyen bu ülkenin cumhurbaşkanı. Meğerse tahkimin avukatıymış. 'Sizden' dediği kim? milletin ta kendisi. Erdoğan tarafını seç. Milletin adamı mı olacaksın yoksa lobilerin adamı mı olacaksın? Karar ver.

Uluslararası hukukta 'tiksindirici borç' diye bir kavram var. Bu kavram dış borç alan ve milleti için harcamak yerine kendi için kullanana liderler için kullanılır. O borç liderin kişisel harcaması olarak kabul edilerek, o kişiden tahsil edilmesini söyler. Danışmanlar ne yapacak acaba? Bir borcun tiksindirici borç olarak kabul edilmesi için 3 şart var. 1, borcu veren kişinin bilgilendirilmesi. 2, borcun halkın rızası dahilinde alınmamış olması. 3, borcun halkın menfaati için kullanılmaması.

Kanal İstanbul projesine dahil olmak isteyenleri bir kez daha uyarıyorum. Bu tiksindirici borcu milletimizden değil, Recep Tayyip Erdoğan'dan alacaksınız. Bizden kapik işlemez. Geçmişte Ekvador ve Haiti'de yaşanan benzer süreçlerin nasıl sonuçlandığını incelemenizde fayda var.'' dedi. 

Kısa çalışma ödeneğinin ay sonunda biteceğini ifade eden Akşener; '' Milyonlarca çalışanımız bu haktan yararlanıyor. Bu durum milyonlarca vatandaşımızı işsizlik tehlikesiyle karşı karşıya bırakıyor. Kısa çalışma ödeneğinin tamamı işçilerimizin hakkı olan işsizlik sigorta fonundan ödeniyor. İşçinin parasını işçiden esirgemeyin.

Sayın Erdoğan milletimiz kan ağlıyor. Türkiye'nin her köşesinden aynı şikayetler yükseliyor.'' dedi. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir