• DOLAR 32.352
  • EURO 35.129
  • ALTIN 2308.41
  • ...
Piyasa değeri 1 trilyon doları aştı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

TEKNOLOJİ SERVİSİ

Yaklaşık 2.85 milyar kullanıcıya sahip Kaliforniya merkezli sosyal medya platformu Facebook, yeni bir rekora imza attı.

ABD'deki tekel davasından olumlu sonuç alan Facebook'un piyasa değeri, 1 trilyon doların üzerine çıktı. Facebook’un değerindeki artışın arkasında ise Amerika Birleşik Devletleri'nden başsavcıları ve Federal Ticaret Komisyonu tarafından şirkete açılan dava var.

Dava, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki bölge savcılarının ve FTC'nin (Federal Ticaret Komisyonu) sosyal medya devini tekelcilikle suçlaması üzerine açılmıştı. Facebook'un aleyhine açılan davada şirketin kendisinden çok daha küçük rakiplerinin girişiminin başarısız sonuçlanmasına neden olmak için pazar gücünü kötüye kullandığını ileri sürülmüş, Facebook’un Instagram ve WhatsApp gibi hizmetlerinin zorunlu olarak bölünmesi gibi çözümlerle pazar gücünün elinden alınmasının sağlanmasını istenmişti.

Fakat Facebook'a açılan tekelcilik davası, şirketin CEO'su Mark Zuckerberg'ün lehine sonuçlandı. Amerika Birleşik Devletleri Bölge Yargıcı James Boasberg, pazartesi günü verdiği kararla davayı bir sonuca bağladı. Yargıç aldığı kararda davanın yetersiz kanıt içerdiğini belirtti.

ABD Bölge Yargıcı Boasberg, Facebook'un son 10 yıl içinde sahip olduğu pazar gücüne ilişkin hiçbir gerçek veri sağlanmadığını ve bu nedenle şirketin konumunu kötüye kullandığı iddialarının geçersiz olduğunu öne sürdü.

Bu haberler de ilginizi çekebilir