• DOLAR 32.51
  • EURO 35.006
  • ALTIN 2434.749
  • ...
​Batman Üniversitesinde “Sağlık Bilimleri Fakültesi” açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sağlık alanında ihtiyaç duyulan nitelikli insan gücünü kazandırmayı amaçlayan Batman Üniversitesi, alınan yeni kararla birlikte fakülte sayısı 9’a ulaştı.

Eğitim-öğretim yelpazesini genişleten Batman Üniversitesi, modern eğitim olanakları ile geleceğin sağlıkçıları yetiştirilecek. Batman’a kazandırılan Sağlık Bilimleri Fakültesi ile önemli çalışmalara imza atılması hedefleniyor.

Resmî Gazetenin aynı tarih ve sayılı kararı ile Sosyal Bilimler Enstitüsü, Fen Bilimleri Enstitüsü ve Sağlık Bilimleri Enstitüsünü de Lisansüstü Eğitim Enstitüsü adı altında tek bir çatıda birleştiren Batman Üniversitesi’nde lisansüstü eğitim fırsatları ile öğrencilere dünyanın kapıları açılıyor.

Değişen ve gelişen dünyada eğitim imkânlarına her bir öğrencinin ulaşabilmesinin hedeflendiği Batman Üniversitesi’nde öğrencilere akademik yeterlilik sağlanması için gelişmeler yakından takip edileceği belirtildi.

Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, akademik birim sayılarını artırarak üniversitenin gelişimine katkı sağlamaktan mutlu olduklarını söyledi.

Amaçlarının topluma faydalı bireyler yetiştirmek olduğunun altını çizen Rektör Demir, sözlerine şu şekilde devam etti:

“Planladığımız ve hedeflerimiz arasında yer alan çalışmalarımızı bir bir hayata geçiriyor olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Akademik birim sayılarımızın artması ile birlikte nitelikli insan gücü ile topluma fayda sağlayacağız. Bölgesinde öncü bir üniversite olma amacımızı sağlık alanında da gerçekleştirmek için çalışmalarımıza hızla devam ediyoruz.”

Demir, “Geleceğimizi emanet ettiğimiz gençlerin üniversitemizden donanımlı bireyler olarak hayata atılmalarını ve aldıkları eğitimin ışığında başarılı bir iş hayatı geçirmelerini istiyoruz. Tabi ki bu durum toplumsal olarak bir fayda da sağlayacaktır. Bu vesile ile yeni kurulan Sağlık Bilimleri Fakültemizin üniversitemize, şehrimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.” şeklinde konuştu. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir