• DOLAR 32.348
  • EURO 35.134
  • ALTIN 2309.754
  • ...
​Mezopotamya markası hayata geçiriliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Adıyaman, Batman, Diyarbakır, Gaziantep, Kilis, Mardin, Siirt, Şanlıurfa ve Şırnak’ın zengin kültürel mirasını turizme kazandırma ve bölgesel kalkınmayı sağlamak amacıyla başlatılan GAP Bölgesi Turizm Tanıtım ve Markalaşma Projesi, “Mezopotamya” adıyla global bir kimliğe dönüşüyor.

Destinasyon odaklı bölgesel turizm markası tanıtım töreni, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, bölge valileri, milletvekilleri, belediye başkanları ve davetlilerin katılımıyla Şanlıurfa’da yapıldı.

Törende, Mezopotamya markasını ve bölgeyi ve bölgeyi anlatan tanıtım filmi gösteriminin ardından GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Mehmet Açıkgöz, proje hakkında bilgiler verdi.

Türkiye’nin, turizmin farklı alanlarında barındırdığı çeşitlilikle muazzam bir potansiyele sahip olduğunu belirten Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, bölge illerinde turizm sektörüne yönelik yapılan yatırımlar hakkında bilgiler verdi.

Ersoy, “Doğasından iklim türüne, mutfak kültüründen el sanatlarına, mimariden arkeolojik kalıntılara, turizmde çoğu ülkeye biri veya ikisi nasip olan varlıkların tamamı, çok şanslıyız ki Türkiye’de mevcut. Bu gerçeğin farkında olarak, her bölgeyi ve şehirlerimizi kendi farklılıkları ve sahip oldukları turizm potansiyelleriyle öne çıkarmayı, turizmi istisnasız ülkemizin tamamına yaymayı temel hedefimiz olarak belirledik. ” GAP Bölgesi Turizm Odaklı Tanıtım ve Markalaşma Projesine emeği geçenleri tebrik ediyorum, markalaştırma projesinin iyi bir örnek olduğunu ve bunun diğer bölgelere de yaygınlaştırılması gerekiyor. Mezopotamya markasının bölge turizmine hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum.” dedi.

Mezopotamya’yı gerçekten dünya milletlerinin tercih ettiği bir coğrafyaya dönüştürmek istediklerini ifade eden Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, GAP Bölgesi Turizm Odaklı Tanıtım ve Markalaşma Projesini çok değerli bulduğunu söyledi.

GAP Bölge Kalkınma İdaresi ve Kalkınma Ajanslarının, bölgenin sosyo ekonomik kalkınmasındaki rolüne değinen Varank, şöyle konuştu:

Turizm sektöründe organize bir çalışmayı öngören global bir marka oluşturma fikrinin, pek çok parametreyi bir arada düşünmeyi gerektiren, uzun vadeli ve stratejik bir iştir. Ürün veya hizmetin kalitesi, onun kime ne şekilde sunulacağı, müşterilerle nasıl bir iletişim kurulacağı markalaşma sürecinin temel belirleyicileri olarak karşımıza çıkıyor. Konu, turizm alanında bir marka oluşturmak olunca, bu parametreler çok daha önemli bir hale geliyor. Çünkü bir anlamda ülkemiz için kurumsal kimlik de oluşturmuş oluyoruz. Biz de GAP Bölge Kalkınma İdaresi ve kalkınma ajanslarımızla markalaşma hususunun tüm yönlerini kapsayan, profesyonel bir bakış açısı geliştirdik.”

"Mezopotamya’yı dünya milletlerinin tercih ettiği bir coğrafyaya dönüştürmek istiyoruz"

 Projede, ülkemizin turizm potansiyelini daha bütüncül bir yaklaşımla ele alıyoruz.” diyen Varank,  “İl düzeyinde yürütülen küçük çaplı bağımsız çalışmalar yerine, tüm coğrafyayı kapsayan turizm gelişme metotlarını bu projede planlıyoruz. Tabi Mezopotamya’yı sadece ülkemizde tanıtmak yeterli değil. Mezopotamya’yı gerçekten dünya milletlerinin tercih ettiği bir coğrafyaya dönüştürmek istiyoruz. Bunun da yolu, elbette koordinasyondan, beraber çalışmadan geçiyor. Biz burada, kalkınma ajansları ve GAP Bölge Kalkınma İdareleriyle yereldeki faaliyetleri yürütüyoruz. Ama bu işin koordinasyonunda elbette Kültür ve Turizm Bakanlığımız var. İnşallah, Mezopotamya markasını onlarla birlikte gerçek bir dünya markası haline getirecek ve buranın turizmden aldığı payı çok daha artıracağız.” diye konuştu.(İLKHA) 







Bu haberler de ilginizi çekebilir