• DOLAR 32.591
  • EURO 34.877
  • ALTIN 2494.104
  • ...
Siirt Belediyesi'nden otobüs duraklarına "çocuk" düzenlemesi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Siirt Belediyesi'nin katkılarıyla hayata geçirdiği proje ile otobüs bekleyenler, bekleme zamanını akıllı telefonuyla duraktaki kare kodu okutup açtığı sayfadan çocuklarına masal okutabiliyor.

Vali ve Belediye Başkan Vekili Osman Hacıbektaşoğlu, beraberinde Belediye Başkan Yardımcıları Doç. Dr. Ali Aytek, Kadir Yıldız ve İl Milli Eğitim Müdürü Deniz Edip, Siirt Belediyesi Ulaştırma Müdürü Hamza Oktay ile Kooperatif Mahallesi Nihat Aykut Caddesi'ndeki durakta hizmete giren projenin tanıtımını yaptı.

Emeği geçenleri kutlayan Vali Hacıbektaşoğlu, çocukların ebeveynlerinin yardımıyla bekleme zamanlarını en iyi şekilde değerlendireceğini söyledi. Vali Hacıbektaşoğlu, benzer projeleri ileriki zamanlarda yaygınlaştırmayı amaçladıklarını belirtti.

Proje koordinatörü Öğretmen Başak Aydoğdu Özarpacı ise projedeki amaçlarının öğrenci ve velilerin kendi öz kültürlerini, milli ve manevi değerlerini benimsemelerine katkı sağlamak olduğunu aktararak, şunları kaydetti:

"Duraklarda çocuklarımızın masalları sesli olarak dinleyebileceği ve özel çocuklarımız için işaret dili ile anlatılmış videolara ulaşabilecekleri kare kod yönlendirmeleri mevcuttur. Görsellerdeki masalların altındaki kare kodlar akıllı telefon ya da tabletler yardımı ile okutulduğunda Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğünün YouTube sayfasına yönlendirilmekte, ilgili masal sesli ve işaret dili ile izlenebilmekledir. İlk etapta 10 masal mevcuttur. İlk ve ortaokul düzeyine göre belirlenen masallar 3 ile 4 dakika arasında sürüyor." (İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir