• DOLAR 32.587
  • EURO 34.812
  • ALTIN 2492.754
  • ...
Kılıçdaroğlu Sisi'ye seslendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

CHP Lideri bugünkü grup toplantısında Mısır'daki idamları gündeme getirdi.

Her ne kadar hem nalına hem de mıhına vuran bir üslupla gündemleştirdiyse de Kılıçdaroğlu'nun bu meseleyi Türkiye gündemine taşıması önemli çünkü 12 İhvan mensubunun her an idam edilme tehlikesi var. 

Peki Kılıçdaroğlu ne dedi?

Konuşmasına CHP'nin İhvan konusundaki tutumunu bütün dünyanın bildiğini söyleyerek başlayan CHP lideri "Biz inançların siyasete alet edilmesini asla istemeyiz"  cümlesi ile İhvan'ı suçlayıcı bir girizgahta bulundu.

Kılıçdaroğlu'nun sonraki cümlesi de ilk cümlesi kadar sorunluydu.

""Mısır'daki değişime de saygı duyduk her zaman."

Oysa Mısır'da yaşanan şey bir değişim değil bir darbe idi. Cunta rejimi halkın reyleri ile seçilmiş bir iradeyi gaspetmişti. Kılıçdaroğlu Mısırlı mazlumları gündemleştirmişken ilk iki cümleye takılı kalmak -en azından şimdilik- doğru değil!

En iyisi finale gelelim.

Kılıçdaroğlu'nun en önemli cümlelerine...

" Siyasi idamlar doğru değil. Mısır'daki yöneticilere seslenmek isterim; Türkiye'de de geçmişte siyasi idamlar oldu. Başbakan astık, bakanlar idam edildi, gencecik filinta gibi evlatlarımızı dar ağacında ölüme yolladık. Ne oldu? Şimdi hepimiz üzülüyoruz. Şimdi astığımız insanlar için havalimanları yapıyoruz, okullara adını veriyoruz. Siyasi idamlar doğru değildir. Umarım Mısır'da siyasi idamlar olmaz"

Sayın Kılıçdaroğlu'nun siyasi idamlarla ilgili tavrı son derece yerindedir. Umarız meclisteki diğer partiler de bu konuyu gündemleştirir ve Türkiye Hükümeti diplomasiyi kullanarak bu idamları engeller.

Bu haberler de ilginizi çekebilir