• DOLAR 32.593
  • EURO 34.836
  • ALTIN 2490.184
  • ...
Bahçeli: Üniversite sınavlarını kaldıralım!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Son dakika haberine göre, partisinin grup toplantısında konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli,  "Artık üniversite sınavına neşter vurmanın zamanı gelmiştir. Gelin bu üniversite sınavlarını kaldıralım." ifadelerini kullandı.

Türkiye'de artık üniversite sınavına neşter vurulmanın zamanı geldiğini belirten Bahçeli, sınavların kaldırılması gerektiğini söyleyerek şu ifadeleri kullandı; "Biz gençlerimizin bir sınava mahkum olmasına karşıyız ve yeni bir sistemi arzuluyoruz. Pek çok üniversitenin kontenjanı dolmamaktadır. Sınavsız üniversite tezini savunuyor ve Türkiye'nin bu sisteme geçecek güce sahip olduğunu düşünüyoruz. Böylece öğrencilerimizi evlatlarımızı yarış atı gibi görmemiş ve müfredat kapsamında başarı ortalaması, olgunlaşma sınavları gibi fırsat eşitliği gözetilerek üniversite geçişi sağlanabilir."

Sınavlara neşter vurmanın, bilim ve teknoloji üretimine yatkın, kültürlü ve inançlı nesillerin yetiştirilmesi Türkiye'nin kalkınma gayesini kamçılayacaktır. Biz gençlerimize baktığımızda Z kuşağı değil akıl, bilim, inanç, fedakarlık ve 'Bir Türk dünyaya bedeldir' sözünün karşılığını görüyoruz. Onları çok seviyoruz. Hangi düşünceyi savunurlarsa savunsunlar hepsini bağrımıza basıyoruz.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir